HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.02.2023 | Pavel Blažek | A-tým

V semifinále Krajské ligy Vysočiny čeká na Poutníky houževnatá Chotěboř


Čtvrtfinálové série v play-off Krajské ligy Vysočiny jsou minulostí, do další fáze soutěže postoupila elitní čtyřka celé soutěže. V tomto výběru nechybí ani Poutníci, kteří si to v souboji o finále rozdají s týmem Chotěboře. Semifinále startuje v sobotu 11.února v Chotěboři, kde bude úvodní buly vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu CHO - HCP 4:5

HC Chotěboř

Lvi z Chotěboře propluli základní částí Krajské ligy Vysočiny jen s minimálními ztrátami. Od začátku soutěže se Chotěboř držela v okolí čela tabulky a pouze třikrát z utkání nevytěžila plný počet bodů. Pouze pelhřimovští hokejisté a Skláři ze Světlé nad Sázavou dokázali Chotěboř v sezóně porazit, přičemž pouze jednou se stalo, že by Lvi v zápase odcházeli poraženi bez bodového zisku. Stalo se tak v polovině října 2022, kdy na ledě ve Světlé nad Sázavou porazili Skláři Chotěboř 4:3. V zápasech se slabšími soupeři Chotěboř kralovala a často svého soupeře vyprovodila z ledu vyšším gólovým rozdílem. V základní části Lvi obsadili druhé místo, na první Skláře Lvům chyběl jediný bod a Chotěboř měla náskok sedmi bodů na třetí Pelhřimov. Chotěbořský tým se také v základní části činil po střelecké stránce, semifinálový soupeř Poutníků vsítil v základní části 146 branek, což bylo nejvíc ze všech týmů v soutěži. Ve čtvrtfinále se pak Lvi nezdrželi déle než tři zápasy, hokejisté Telče sice ve dvou zápasech trochu vzdorovali svému soupeři, ale to nemohlo zabránit týmu Chotěboře postupu mezi nejlepší čtyři týmy soutěže.

Vítězem kanadského bodování Chotěboře v základní části se stal Slavomír Kadleček. Útočník, který prošel mládežnickými výběry Havlíčkova Brodu a Jihlavy, mířil v základní části do černého v 24 případech a k tomu přidal stejný počet asistencí. O pět bodů zpět byl Martin Vlček (20+23), kterého následoval Tomáš Ludvík (14+17). Slavomír Kadleček zatím vede také produktivitu play-off, když ve třech zápasech nasbíral šest branek a čtyři asistence. Vyřazovací část prospívá také Martinu Vlčkovi (0+7), či Václavu Svobodovi (3+4).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Poutníci hostili Chotěboř na svém ledě v rámci 5.kola a Pelhřimovští byli prvním týmem, který v sezóně chotěbořské Lvi dokázal porazit. Chotěboř sice získala v první třetině jednobrankové vedení, které ve druhé části hry ještě navýšila, ale David Šulák, Petr Votápek a Vladimír Port otočili skóre v pelhřimovský prospěch. Hosté ale stihli ještě ve druhé třetině vyrovnat a ve třetí části opět uzmuli vedení na svou stranu. Matyáš Machovský záhy vyrovnal a více se do šedesáti minut nevešlo, následovalo tedy prodloužení. To ukončil přesnou ranou po necelé minutě nastaveného času Petr Votápek, Poutníci tak na svém ledě porazili Chotěboř 5:4 po prodloužení.

Odveta se hrála v Chotěboři v rámci 16.kola a Poutníci po většinu duelu ztráceli se soupeřem krok. Domácí se v závěru úvodního dějství dostali do vedení, které ve druhé třetině narostlo na tříbrankový rozdíl. Když se ale třetí třetina blížila ke svému závěru, vsítili Jiří Kochrda s Petrem Votápkem kontaktní branky a utkání mělo rázem nečekaný náboj. Ovšem domácí záhy opět gólově odskočili, takže nakonec Chotěboř porazila na svém ledě Pelhřimov v poměru 4:2.

Poutníky čeká nová situace, poprvé od pádu z druhé hokejové ligy vstupují do série, kdy budou čelit tabulkově lépe postavenému soupeři a budou tedy začínat aktuální sérii na ledě soupeře. Play-off je ale nová soutěž, základní část je dávná minulost. Série mezi Chotěboří a Pelhřimovem nabídne duel top týmů v Krajské lize Vysočiny a u toho by neměl žádný fanoušek Pelhřimova chybět. Hokejový fanklub bude pořádat zájezdy do Chotěboře a rovněž u Bělé si Poutníci zaslouží odpovídající diváckou kulisu.

Program semifinálové série mezi Chotěboří a Pelhřimovem

1.zápas - sobota 11.února od 17:00 v Chotěboři

2.zápas - středa 15.února od 18:00 v Pelhřimově

3.zápas - sobota 18.února od 18:00 v Chotěboři

Případný 4.zápas - středa 22.února od 18:00 v Pelhřimově

Případný 5.zápas - sobota 25.února od 18:00 v Chotěboři

Pavel Blažek