HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Další derby přede dveřmi! Tentokrát Poutníci míří na humpolecký led


Polovina Krajské ligy Vysočiny je odehraná, následuje čas odvetných utkání. A hned první odveta zavede Poutníky na led geograficky nejbližšího rivala - tedy do Humpolce. Oba týmy se nedávno utkaly v dohrávce na pelhřimovském zimním stadionu, takže pod Orlíkem bude jistě k vidění kvalitní utkání s patřičným nábojem. Zápas se odehraje v neděli 13.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HUM - HCP 5:4 pr.

TJ Jiskra Humpolec

I přes prohru s Pelhřimovem v rámci prvního měření sil prožívají v Humpolci povedenou sezónu. Ovšem poté, co odjela Jiskra z pelhřimovského zimního stadionu bez bodu, následovala další porážka - pod Orlík zavítali hokejisté Telče a připravili Humpolci první domácí ztrátu bodů v letošní sezóně s konečným skóre 3:6. Zmíněné dva zápasy bez bodového zisku poněkud přibrzdily předchozí nadějně rozjetou sezónu, nyní se Humpolec nachází na pěkné čtvrté pozici průběžné tabulky, ovšem za Humpolcem se vytvořila skupinka pronásledovatelů a od šestého místa dělí Jiskru pouhý dvoubodový náskok. Na průběžně třetí Pelhřimov ztrácí Jiskra čtyři body, ovšem Poutníky čeká ještě dohrávka s Bystřicí nad Pernštejnem.

Také produktivita Humpolce od posledního vzájemného zápasu s Pelhřimovem nezaznamenala mnoho změn. Jan Brázda (5+11) je stále nejproduktivnějším hráčem Jiskry v probíhající sezóně, na pozici nejlepšího střelce se nadále vyhřívá Pavel Hendrych (10+5), pouze průběžně třetí Matěj Daňhel rozšířil své bodové konto o jednu vstřelenou branku (7+6).

Vzájemný souboj v letošní sezóně

Původně měla Jiskra přijet do Pelhřimova v polovině září, ale na odložený souboj došlo až začátkem listopadu. Zápas mají tedy v živé paměti jak hráči, tak fanoušci. Skóre utkání otevřel v závěru první třetiny David Šulák a náskok domácích se v prostřední části zvýšil po zásahu Filipa Kasalého. Humpolec ale v následujících minutách dokázal vyrovnat, ovšem misky vah na stranu domácích převážil Martin Vysloužil. Ve třetí části hry ale stříleli do černého pouze domácí a po zásazích Filipa Kasalého, Marka Hadravy a Petra Votápka zvítězil Pelhřimov nad Humpolcem 6:2 a všechny body zůstaly u Bělé.

Zápasy s Humpolcem jsou vždy hodně emotivní a v neděli tomu jistě nebude jinak. Hráči Jiskry si navíc na Poutníky věří s tím, že na šestý pokus chtějí pelhřimovské hokejisty obrat o první body ze vzájemných soubojů. Poutníci ovšem míří pod Orlík s úplně jiným plánem a fanoušci Pelhřimova mohou sehrát velkou roli - hokejový fanklub vypravuje na tento duel autobus, ve kterém stále zbývají volná místa. Podpořte tedy Poutníky v hojném počtu a užijte si neopakovatelnou atmosféru na vždy vyhecovaném utkání mezi Pelhřimovem a Humpolcem. Odjezd fanouškovského autobusu je v 16 hodin od restaurace Popovice a zamluvit si své místo můžete sms zprávou na čísle 704 869 669 (Michal Krátký), případně kontaktujte fanklub přes facebook.

Pavel Blažek