HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2022 | atym | A-tým

TOMÁŠ MEČIAR ROZHOVOR: ZAČÁTEK SEZONY


Pelhřimovští hokejisté nezažívají vstup do sezony takový, jaký by si oni a určitě také fanoušci představovali. Odložené zápasy, přechod na úsporný režim kvůli financím a prohra na nájezdy v repríze loňského finále. O to vše se s námi podělil v prvním rozhovoru sezony ofenzivní obránce Tomáš Mečiar.

1. Tomáši, je tu nová sezóna Krajské ligy Vysočina, jak jsi připraven?

Připraven jsem dobře... díky mému zaměstnání, kde máme dostatek fyzické aktivity, se dá říct, že připraven jsem.

2. Jaká jsou očekávání od sezony a jaké cíle? 

Cíle a očekávání máme samozřejmě opět ty nejvyšší a chceme soutěž vyhrát. Zároveň jsem realista a vím jak citelná ztráta bude, že skončil (doufám, že jen prozatím) Martin Hadrava. Narodila se mu krásná, zdravá dcera a jeho důvody jsou samozřejmě pochopitelné. Ale zároveň Hadr loni suverénně vyhrál kanadské bodování ligy a v žádném týmu není tak skvělý a rozdílový hráč jako je on. Měl v průměru 3 body na zápas a to bude jistě chybět.

3. Začátek sezony je pro vás zvláštní a stále se zápasy odkládají. Co na to říkáte? Nemůže to při vás být nevýhoda oproti rozehraným týmům? 

Jak bych to řekl slušně? Dost mě to se...štve. Člověk se těší na začátek sezóny a pak zjistí, že je nejprve odložen první zápas, a aby toho nebylo málo, tak během tří kol odehraje pouze jedno utkání. A to jsem zaslechl už informace, že minimálně dva týmy z naší soutěže od 1.1. 2023 skončí kvůli cenám energií. Celkově tahle soutěž není šťastným výmyslem a nejsem spokojen s kvalitou kraje Vysočina. Kromě přibližně tří týmů z naší ligy, jsou bohužel ostatní utkání celkem nekvalitní, čímž se nemáme možnost příliš posunout.

4. Jediný zápas s Moravskými Budějovicemi a start s prohrou? Jak hodnotíte výkon jako celku a co se stalo?

Tým Morávek je velice kvalitní, složený z více než kvalitních hráčů v čele s Mikešem, Šťávou nebo Trojanem. To jsou velice kvalitní hráči, kteří by svůj tým táhli i ve vyšších soutěžích. Bohužel mají ve svém týmu i hráče, který sice umí dát gól, ale nemá charakter a není mu ani trochu trapně celý zápas přihrávat pády na led, neustát souboje s naším juniorem, který váží 60 kg nebo nechat jít našeho hráče na trestnou a nepřiznat se rozhodčímu, že neumí ani bruslit a zakopne sám o puk nebo modrou čáru. Vyloučení našich hráčů za nefauly na tohoto hráče bohužel ovlivnilo utkání a to, že jsme od nás špatně rozehrané utkání neobrátili v základní hrací době. Zase ale klobouk dolů, že jsme dokázali ze stavu 4:0 zápas dotáhnout a prát se o výhru až do samostatných nájezdů.

5. Co bys vzkázal fanouškům?

Fanouškům bych vzkázal, ať nás dále podporují a jezdí nám stejně jako loni vytvářet domácí atmosféru i na venkovní zápasy. Jejich podpora nám pomáhá a žádného hráče nebaví hrát v atmosféře jako v divadle, kam přijde 50 lidí, která panuje v hodně týmech této - loni nesmyslně vymyšlené -  soutěže. To se bohužel některým lidem hodně nepovedlo.

atym