HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.12.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Dvojitá porce hokeje - Poutníci cestují do Telče a hostí Bystřici nad Pernštejnem


Pelhřimovští hokejisté mají v následujících dnech nabitý program. Nejprve v pátek 17.prosince cestují svěřenci trenéra Lukašíka k odloženému duelu na led Telče a cca 20 hodin po skončení tohoto duelu naskočí Poutníci v domácí hale k dalšímu střetnutí - tentokrát jako soupeř přiletí Orli z Bystřice nad Pernštejnem. Utkání v Telči má start naplánovaný na 18 hodin a 30 minut, sobotní domácí duel pak startuje v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu TEL - HCP 1:5

SK Telč

Hokejisté Telče jsou zatím usazeni na pozicích, které zaručují účast v play-off Krajské ligy. Ze třinácti zápasů Telč vyhrála pětkrát a osmkrát se radoval její soupeř. V uvedených pěti vítězných duelech se vyjímají cenné skalpy soupeřů od řeky Sázavy, Telč na svém sedě porazila Skláře ze Světlé nad Sázavou (5:3) a Telč následně loupila i v Ledči nad Sázavou (3:6). Rovněž i humpolecká Jiskra proti Telči letos nezaznamenala ve dvou kolech ani bod, Telč v obou duelech vyhrála 5:3. Na elitní týmy Krajské ligy ale Telč většinou nestačí, s Výjimkou Světlé nad Sázavou proti Telči bodovala Chotěboř, Moravské Budějovice a také pelhřimovští Poutníci. Telč se s patnácti body nachází na průběžném šestém místě tabulky Krajské ligy, v neúplné tabulce má Telč náskok pěti bodů na první nepostupovou pozici do play-off, kterou aktuálně drží rezerva Velkého Meziříčí.

Hokejisté Telče spoléhají především na příspěvky produktivní dvojice Jiří Lander - Peter Pucher. Jiří Lander aktuálně vede bodování Telče s dvanácti vstřelenými brankami a devíti přihrávkami. O dva body zpět je slovenská hokejová legenda Peter Pucher (4+15) a s odstupem následují Jan Bína (7+4) či David Smejkal (2+6).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Čtvrté hrací kolo svedlo proti sobě Pelhřimov a Telč na pelhřimovském ledě a diváci mohli vidět dva obraty v utkání, třináct vstřelených branek a vítězství domácího celku. Když v osmé minutě vedli Poutníci po zásazích Martina Vysloužila a Marka Hadravy o dvě branky, zdálo se, že utkání má udaná jasný směr. Ovšem hráči Telče třemi brankami v rozmezí tří minut zcela otočili vývoj první třetiny, ovšem byla to jediná část zápasu, která se domácímu týmu nepovedla. Ve druhé části totiž Poutníci po brankách Martina Hadravy, Tomáše Mečiara a Josefa Vrátného duel otočili zpět ve svůj prospěch a i když hosté z Telče ve třetí třetině dotírali díky dvěma vstřeleným brankám, zásahy Filipa Kasalého, Bohumila Svobody a Petra Votápka podtrhli vítězství Poutníků nad Telčí v poměru 8:5.

HC Orli Bystřice nad Pernštejnem

Orlům z Bystřice nad Pernštejnem se letos nedaří, takhle jednoduše by se dalo shrnout jejich působení v Krajské lize Vysočiny. Orli v probíhající sezóně pouze dvakrát dokázali vyzrát na své soupeře. Začátkem října zvítězili hokejisté z Bystřice nad Pernštejnem na ledě Náměště nad Oslavou v poměru 5:3 a druhé vítězství se zrodilo minulý víkend, když Orli na svém ledě porazili rezervní tým Velkého Meziříčí 3:2. Jinak Orli sbírají porážky, s vedoucími týmy Krajské ligy často prohrává Bystřice nad Pernštejnem výraznějším brankovým rozdílem. S šesti body aktuálně uzavírají Orli průběžnou tabulku Krajské ligy, na pozice pro play-off aktuálně ztrácí Bystřice nad Pernštejnem čtyři body.

Produktivitě Orlů zatím vládne Jan Ludvík. Nejlepší střelec týmu vsítil v probíhající sezóně devět branek, tedy přesně jednu třetinu všech branek Bystřice nad Pernštejnem v tomto ročníku. Navrch přidal i čtyři asistence. S odstupem následují Adam Škorpík (4+2) či Ondřej Jakeš (5+0).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali do orlího hnízda v Bystřici nad Pernštejnem v rámci sedmého kola a v utkání svého soka Poutníci nešetřili. Úvodní třetinu Pelhřimovští vyhráli dvoubrankovým rozdílem po zásazích Petra Votápka a Filipa Kasalého. Poté však přišlo trápení, Poutníci si několikrát vylámali zuby na skvělém Benovi, který zavřel prostor mezi třemi tyčemi a hlavně díky němu byli domácí částečně vyrovnaným soupeřem pelhřimovským hokejistům. Až s koncem druhé třetiny vsítil David Šulák třetí branku hostů, kteří mohli vstoupit do třetí třetiny s větším klidem. Stejný hráč ve třetí třetině přidal i čtvrtý zásah a poté již přišly chvíle Martina Vysloužila, jenž vystřihl hattrick za čtyři minuty a dal výsledku konečnou podobu. Roli papírového favorita Poutníci splnili a porazili Bystřici nad Pernštejnem na jejím ledě přesvědčivě 7:0.

Základní část Krajské ligy Vysočiny pomalu spěje ke svému závěru a Poutníci stále hájí soutěžní neporazitelnost. Pelhřimovští hokejisté v posledních kolech o něco více odskočili svým pronásledovatelům na čele tabulky a po následujících zápasech si mohou na čele tabulky vybudovat pohodlný náskok, který již soupeři z Moravských Budějovic, Chotěboře či Světlé nad Sázavou nebudou moci ve zbytku základní části reálně smazat. Proto osobně podpořte Poutníky v tomto nesnadném dvojboji, proti pelhřimovským hokejistům sice stojí soupeři ze spodní poloviny tabulky, ovšem dva duely v rozmezí necelých 24 hodin nebudou snadným úkolem. Podaří se Poutníkům ještě více navýšit náskok na čele tabulky Krajské ligy? To bude jasné v pátečních večerních a sobotních podvečerních hodinách. 

Pavel Blažek