HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Galavečer pelhřimovských střelců! Poutníci zdemolovali Velké meziříčí dvaceti brankami


Poutníci si v zápase s rezervou Velkého Meziříčí otevřeli nebývalou střelnici a odevzdanému soupeři nasypali málo vídaných 20 branek. Řada hráčů si vylepšila svoje individuální statistiky, nejpilnějšími sběrateli bodů byli bratři Hadravové. Martin Hadrava zapsal rekordních 10 kanadských bodů (3+7), Marek Hadrava byl pro změnu nejpilnějším střelcem večera (4+3).

Tento článek patří k zápasu HCP - VMB 20:0

Do sobotního duelu vstoupili Poutníci ve velkém stylu a brzy se snesla na Šebu v hostující brance sprška střel. Již ve 3.minutě nahodil Zadražil puk na hostující branku, kde umě tečoval Tomáš Dvořák mimo dosah Šeby. V 5.minutě našel Vácha nepokrytého Petra Votápka, který tváří v tvář Šebovi nezaváhal. A o minutu později Marek Hadrava po přihrávce svého bratra Martina vymetl prostor pod břevnem hostující svatyně. Hosté v první třetině takřka neohrozili domácího Jíru, zato Šeba měl i nadále plnou výstroj práce. Ve 12.minutě se po individuální akci prosadil Bohumil Svoboda a když o minutu později protančil hostující obranou Šulák, který následně vyzval ke skórování Tomáše Dvořáka, mělo utkání více než jasný vývoj. A to nebylo v první třetině vše, v 15.minutě clonil Dominik Kasalý během přesilovky Poutníků před Šebou a domácí obránce svým důrazem poté protlačil puk za bezmocného brankáře hostů. Když navíc v 18.minutě projel celé kluziště Tomáš Mečiar, jenž následně poslal bekhendem puk mezi betony Šeby, byla z toho sedmá branka domácích a nejlepší vstup Poutníků do zápasu za poslední roky.

Z druhé třetiny ukrojila časomíra jen 10 vteřin a Martin Hadrava přidal osmou branku domácích. Bratři Hadravové byli při chuti, stejně jako celý tým. Ve 23.minutě opět klapla jejich spolupráce, tentokrát zakončoval Marek Hadrava. Ve 29.minutě si pak oba bratři role prohodili a znovu byl střelcem Martin Hadrava. Exhibice Poutníků pokračovala i dál, v 31. minutě, během domácí přesilovky, nejprve poslal puk do brány Tomáš Mečiar, sudí ale rozpažil. Útočící hráč v brankovišti pokazil radost domácímu obránci. Ale Poutníky to nepřibrzdilo, neboť o pár vteřin později vyslal krásný pas Filip Kasalý na Bohumila Svobodu a ten ranou z první poslal puk do šibenice hostující branky. V 35.minutě donutil Střecha Jíru k těžšímu zákroku, ale z pohledu hostů to byla spíš výjimečná akce. Navíc v 37.minutě Marek Hadrava přidal po dorážce střely Mečiara dvanáctý gól domácích a o minutu později přišel i třináctý gól Poutníků, pod nějž se podepsal ve skrumáži před Šebou Martin Vysloužil. Jednoznačné utkání mělo před sebou stále ještě jednu třetinu.

Hra na jednu bránu pokračovala i ve třetí třetině. Uběhlo 40 vteřin a krásnou kombinaci domácího útoku zakončil střelou do prázdné Lukáš Siřiště. Ve 43.minutě mohl vstřelit čestný úspěch hostů Tůma, ale jeho teč minula domácí branku. Ve 45.minutě Martin Hadrava vybídl ke skórování Bohumila Svobodu a v 47.minutě propadla střela Martina Hadravy výstrojí hostujícího gólmana. V 52.minutě opět zafungovala rodinná souhra, Martin Hadrava v přečíslení nesobecky našel Marka Hadravu a pro ostříleného útočníka Poutníků to byla snadná práce. To již ve vzduchu visela „dvacítka“ a Poutníci na tuto netradiční metu dosáhli. V 55.minutě se krátce po sobě prosadil Lukáš Siřiště s Petrem Votápkem a druhou desítku branek zarovnali Poutníci v 57.minutě, kdy Vrátný ideálně našel Davida Šuláka a jeho střela skončila pod břevnem hostující branky. Pak už byl před domácím týmem jediný úkol – udržet čisté konto. Hosté se snažili, ale Jíra čisté konto uhájil.

Poutníci neměli s rezervou Velkého Meziříčí žádné slitování a zdemolovali svého soupeře naprosto jednoznačně 20:0.

Pavel Blažek