HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci sfoukli Jiskru ve třetí třetině


Duel ve sváteční den nerozehráli pelhřimovští hokejisté podle svých představ. Humpolecká Jiskra byla po většinu času více než vyrovnaným soupeřem, ale Poutníci trpělivě likvidovali náskok domácích, aby v závěru třetí třetiny rozhodli o dalších třech bodech do tabulky na pelhřimovské konto. Humpolecká Jiskra nakonec zhasla, nejpilnějším "hasičem" se v tomto duchu stal Martin Vysloužil, jenž se pod pelhřimovské vítězství podepsal hattrickem.

Tento článek patří k zápasu HUM - HCP 4:6

Úvod duelu začal opatrně, postupně ale převzali iniciativu domácí, kteří se trochu více tlačili do zakončení než hostující Poutníci. Šanci na otevření skóre měl v 6.minutě Martin Hadrava, na Urbana ale nevyzrál. V 9.minutě hráli Pelhřimovští přesilovku, Urban ale domácí Jiskru několikrát podržel. Tu samou výhodu si vyzkoušel i Humpolec v 12.minutě, Jíra byl rovněž bezchybný. Byli to ale domácí, kteří otevřeli skóre utkání, běžela 15.minuta a závar před Jírou ukončil důrazný Hynek. Hned v 17.minutě měl možnost vyrovnat stav utkání Marek Hadrava, Urban ale hbitého útočníka Pelhřimova vychytal. Ale Poutníci nečekali na vyrovnání dlouho, ještě v téže minutě se Marek Hadrava dostal s Martinem Vysloužilem do přečíslení a druhý jmenovaný dopravil puk do těch správných míst. Ve zbytku úvodní třetiny přišel tlak Poutníků, ovšem Urban již v první dvacetiminutovce nekapituloval.

Druhou třetinu začali výrazně lépe domácí, kteří měli hned zkraje dvojnásobnou početní výhodu. Poutníci se dobře bránili, ale ve 24.minutě protlačil puk za Jíru Hubata a Jiskra opět vedla. A z pohledu Pelhřimova bylo ještě hůř v 27.minutě, Šerák si obhodil Jíru a pohotově zavěsil. Akcie Pelhřimova neměli v tu chvíli velkou hodnotu, logicky tedy přišel oddechový čas Poutníků. Hra se poté více vyrovnala a opět začali hrozit hosté. Ve 29.minutě trefil Martin Hadrava pouze brankovou konstrukci, ovšem ve 30.minutě přišel závar před Urbanem, který ukončil pohotový Marek Hadrava. Ještě v téže minutě ale pláchl hostující obraně Bambula, Jíra ale svůj tým zachránil. Ve 33.minutě vyslal Petr Votápek dlouhý pas na Martina Vysloužila a ten střelou k tyči vyrovnal stav utkání. Vysloužil mohl krátce poté i završit hattrick, v přímém souboji ovšem vyšel vítězně domácí Urban, hvězdný moment pelhřimovského útočníka však měl teprve přijít. Ve 38.minutě pak hráli hosté přesilovou hru, ale byli to spíše domácí, kteří se dostali v přečíslení do gólové příležitosti, skóre se ale do druhé sirény nezměnilo.

S cílem rozhodnout utkání hned zkraje třetí třetiny vstoupili Poutníci do závěrečné části duelu. Urban ale četné pokusy hostujících útočníků kryl, a tak zase jednou platilo otřepané pravidlo "Nedáš - dostaneš". Ve 45.minutě Poutníci nevyhodili puk z pásma, domácí se dostali do šance, kterou tváří v tvář Jírovi přetavil Hynek ve čtvrtou branku domácích. To Jiskru ještě více nakoplo a v následujících minutách nebyli domácí daleko od gólového trháku, Jíra se ale v bráně překonával a utkání tak zůstalo i nadále otevřené. V 50.minutě se naskytla příležitost pro pelhřimovský výběr v podobě přesilové hry a tentokrát hosté s využitím dlouho neotáleli. Po 18 vteřinách početní výhody zakončil Tomáš Dvořák souhru do prázdné branky a začínalo se znovu od vyrovnaného stavu. Poutníci ale ve zvýšeném tempu nepolevili a odměna přišla v 54.minutě - Dominik Kasalý vyslal za kruhy projektil na domácího Urbana, ten puk neudržel a s dorážkou přispěchal pohotový Martin Vysloužil, jenž zarovnal hattrick a poslal hostující fanoušky do extáze. O minutu později mohlo být vyrovnáno, závar před Jírou byl ale z pohledu Poutníků vyřešen na výbornou. I domácí Jiskra využila timeout ke konsolidaci sil, ale domácím to nebylo nic platné. V 58.minutě napřáhl za modrou Vácha a Tomáš Dvořák před Urbanem tečoval puk pod víko humpolecké svatyně. Poutníci si již zbývající minuty pohlídali a mohli slavit se svými fanoušky další vítězství.

Pelhřimov v atraktivním derby porazil Humpolec i podruhé v sezóně, tentokrát Poutníci zvítězili pod Orlíkem 6:4. Kolotoč zápasů ale neúprosně pokračuje už v sobotu 20.listopadu, kdy k Bělé přijede rezerva Velkého Meziřící.

Pavel Blažek