HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov se představí na ledě Velké Bíteše


Aktuální program Krajského přeboru je velmi nahuštěný, ani ne 48 hodin po skončení domácího zápasu s Moravskými Budějovicemi už jsou Poutníci připraveni k dalšímu utkání. Tentokrát cestuje pelhřimovský tým do Velké Bíteše, se kterou se pelhřimovský A-tým utká v soutěžním utkání po šestnácti letech. Utkání se odehraje v sobotu 30.října a úvodní buly je naplánováno na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VBI - HCP 2:10

HC Spartak Velká Bíteš

Přestože o tomto víkendu je na programu již deváté soutěžní kolo, hokejisté Velké Bíteše odehráli dosud pouze šest utkání. A v nich si hráči Spartaku vedli tak akorát průměrně, protože Bíteští zvítězili třikrát, převážně nad slabšími týmy skupiny - v domácí hale zdolala Velká Bíteš hosty z Bystřice nad Pernštejnem 5:1 a Spartak dokázal zvítězit také v Náměšti nad Oslavou 6:1. V zatím posledním duelu zvítězila Velká Bíteš na ledě rezervy Velkého Meziříčí 3:1. V ostatních zápasech se Velké Bíteši nedařilo, dohromady uvedené výsledky usadily Spartak na 7.místo průběžné tabulky. Od šestého místa, které aktuálně okupuje humpolecká Jiskra, dělí Velkou Bíteš jen horší skóre.

V produktivitě Spartaku vyčnívá především Adam Grman. Slovenský obránce, který současně působí v Univerzitní hokejové lize v dresu Masarykovy univerzity, během aktuální sezóny posbíral deset kanadských bodů a všechny za vstřelené branky. Tento výkon jej aktuálně staví nejen do pozice nejlepšího střelce Velké Bíteše, ale také do pozice nejlepšího střelce celé soutěže. Téměř polovinu všech vstřelených branek v aktuální sezóně obstaral právě Grman. Dalšími produktivními hráči Spartaku jsou Lukáš Petrčka (1+6), Matěj Šidák (3+3) či Liridon Dupljaku (2+2). Toto jméno není v pelhřimovském hokeji neznámé, Dupljaku nastupoval ve druhé hokejové lize v sezóně 2016/2017 v pelhřimovském dresu a v devíti duelech si připsal dvě asistence.

Pro skalní fanoušky pelhřimovského hokeje není Velká Bíteš úplně neznámá destinace. Velká Bíteš mezi lety 2001 až 2007 patřila na druholigovou mapu, především ve skupině Východ. V sezóně 2004/2005 ale hráli Bíteští v druholigové skupině Střed a celkem čtyřikrát poměřili síly s pelhřimovským výběrem. Oba celky tehdy soupeřily o jedno z postupových míst do play-off a právě vzájemný souboj z konce ledna 2005 na ledě Velké Bíteše rozhodl o tom, že pelhřimovští hokejisté poprvé postoupili ve druhé lize do vyřazovacích bojů. Celkově v sezóně 2004/2005 pelhřimovští hokejisté svého soka z Velké Bíteše třikrát porazili a jednou putovaly body na konto soupeře. To už je ale historická záležitost, na soupisce Pelhřimova i Velké Bíteše nenajdeme žádného hráče, který by vzájemné zápasy pamatoval.

Podaří se Poutníkům navázat na vítěznou šňůru další korálek nebo se bude radovat soupeř z Velké Bíteše? To se dozvíme již zítra po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek