HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Šestá výhra v sezóně, Poutníci nadělili Orlům sedm branek


Pelhřimovští hokejisté si již v úvodních minutách zápasu vytvořili velký tlak, ze kterého dokázali Poutníci dvakrát skórovat. Ve druhé třetině ale domácí byli více rovnocenným soupeřem a několikrát zatopili pelhřimovské obraně v čele s Jírou, který byl dnes bezchybný a zaslouženě vychytal čisté konto. Poutníci definitivně dorazili Orli ve třetí třetině, střelecky se nejvíce dařilo Martinu Vysloužilovi, jenž v závěrečné třetině stihl nastřílet hattrick během čtyř minut.

Tento článek patří k zápasu BY - HCP 0:7

První třetina se již od úvodních vteřin nesla v duchu soustavného tlaku pelhřimovského celku. Beno v domácí brance byl často v ohni střel, zatímco Jíra na druhé straně měl práce podstatně méně. Ve třetí minutě Šulák zřejmě dopravil puk za brankovou čáru, sudí ovšem po diskusi s domácími hráči rozpažil. Skóre se tak měnilo až 7.minutě, závar na brankovišti ukončil důrazný Petr Votápek, jenž protlačil puk pod výstrojí Bena. Již o minutu později Filip Kasalý našel mezírku ve výstroji domácího brankáře a Poutníci vedli o dvě branky. V ojedinělé šanci Orlů se ocitl 11.minutě Zítka, jenž pálil do betonu Jíry, ovšem to byla vzácná momentka, kdy se hrálo jinde než v obranném pásmu domácích. Beno se v domácí brance překonával, hlavně díky němu odcházeli Poutníci do šaten pouze s dvoubrankovým náskokem.

Prostřední část nabídla zpočátku zvýšenou aktivitu Orlů, která gradovala díky dvojnásobné početní výhodě – Poutníci se skvělým Jírou v zádech se ale ubránili. Ve 27.minutě mohli hosté zvýšit náskok, po střele Marka Hadravy zvonila za Benem tyč. Následně měli Poutníci dvě početní výhody, ze kterých ale nevytěžili více, než tlak v útočné třetině. Pelhřimovští hokejisté postupně opět převzali otěže duelu do své správy, ale slabší produktivita a pohotový Beno v domácí brance nedovolili změnu skóre v domácí neprospěch. Ve 35.minutě opět zvonila za Benem tyč, tentokrát po střele Vrátného. Ale v 39.minutě se již Poutníci a jejich fanoušci dočkali – Štěrba v úniku dva na jednoho vybídl Davida Šuláka a ten pohotově zakončil do prázdné. Domácí Orli se nadechovali před druhou sirénou k náporu, puk ale k nelibosti domácích diváků skončil v rohu kluziště.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, kteří v přesilové hře tlačili na obranu Poutníků, k žádné větší šanci se ale Orli nedostali. Ve 45.minutě přišla krásná kombinace pelhřimovského útoku a zakončující Dvořák již zvedal ruce, Beno se ale roztáhl na brankové čáře a zabránil téměř jistému gólu. Beno byl hlavní hvězdou Orlů v tomto zápase, bez jeho příspěvku by celkové skóre mělo pro domácí tým daleko horší podobu. Nic na tom nezměnila ani série branek Poutníků, které daly výsledku konečnou podobu. V 51.minutě se dostal k puku David Šulák a střelou pod víko zaznamenal svůj druhý potvrzený gól v zápase. Poutníci již touto dobou plně kontrolovali vývoj utkání, ještě však přišel čistý hattrick Martina Vysloužila. Nejprve v 52.minutě zužitkoval Vysloužil pas Marka Hadravy a pohotovým zakončením otevřel svůj střelecký účet večera. O dvě minuty později využil Vysloužil přesilovou hru a v 56.minutě opět zafungovala spolupráce s Markem Hadravou, na jejímž konci zkompletoval Vysloužil hattrick. V závěru duelu si ještě Jíra pohlídal čisté konto.

Poutníci tedy potvrdili roli papírového favorita a zvítězili v Bystřici nad Pernštejnem jednoznačným výsledkem 7:0. Průběh zápasu ovšem zdaleka tak jednoznačný nebyl, domácí Orli zejména ve druhé třetině měli světlé momenty, které ale zůstaly nevyužity. Již ve čtvrtek 28.října čeká pelhřimovské hokejisty domácí utkání proti Moravským Budějovicím.

Pavel Blažek