HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci míří do Veselí nad Lužnicí, poměří síly s Lokomotivou


Hned první víkend roku 2020 pokračuje jihočeská Krajská hokejová liga, v plánu jsou zápasy 15.kola. Pelhřimovský celek zároveň startuje turné po soupeřových kluzištích a první zastávkou je Veselí nad Lužnicí, kde se Poutníci postaví místní Lokomotivě. Utkání se odehraje v sobotu 4.ledna a úvodní buly je stanoveno na 17 hodin.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí

V úvodu aktuální sezóny Lokomotiva pravidelně střídala vítežství a porážky, především na domácím ledě ale hokejisté Veselí uhráli zajímavé výsledky, s výpraskem se domů vraceli Rytíři z Hluboké (9:3), Medvědi z Českého Krumlova si zase domů na cestu přibalili pouze bod za porážku 3:4 po prodloužení. Po tomto duelu přišla pro Lokomotivu nejvýraznější část sezóny, kdy hráči Veselí nad Lužnicí zvítězili celkem čtyřikrát v řadě. Od té doby střídá Lokomotiva dvojice vítězných a prohraných duelů, poslední zápas zavezl veselské hokejisty k Vajgaru, odkud se domů vraceli s porážkou 4:6. Sečteno a podtrženo, Lokomotivě aktuálně patří šestá příčka tabulky Krajské ligy, ovšem s minimální ztrátou na vyšší příčky - od čtvrtých Strakonic dělí Veselí nad Lužnicí pouhé dva body.

V duelu mezi Poutníky a Lokomotivou to také bude přehlídka nejofenzivnějších hráčů Krajské ligy. V TOP 10 kanadského bodování soutěže aktuálně najdeme hned šest hráčů, kteří nosí veselský či pelhřimovský dres. Současným králem produktivity Veselí nad Lužnicí i celé soutěže je Martin Klimeš. Tento útočník dosud posbíral 27 bodů za 13 branek a 14 asistencí. Petr Votápek, lídr produktivity Poutníků, je na průběžné druhé pozici se shodným počtem bodů, Votápek má ovšem o jeden zásah méně. Dalšími tahouny Lokomotivy jsou Radek Benda (9+15) či Josef Mikeska (7+11).

Vzájemný duel v letošní sezóně

V rámci 4.kola Poutníci hostili Lokomotivu u Bělé a hosté z Veselí nad Lužnicí byli dvě třetiny Poutníkům více než vyrovnaným soupeřem. Během úvodních čtyřiceti minut se Lokomotiva hned čtyřikrát dostala do vedení, které však pelhřimovští hokejisté dokázali vždy smazat. Poutníci pak třetí třetinu zcela opanovali a díky čtyřem zásahům přetlačili hostující Lokomotivu. Konečné skóre 8:4 pro domácí může budit dojem jasného zápasu, ovšem hosté ukázali, že mohou zatápět i nejlepším celkům soutěže.

Povede se Poutníkům začít sérii venkovních zápasů vítězstvím? To budeme vědět již zítra před osmou hodinou večerní.

Pavel Blažek