HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Předvánoční hokejové menu - Poutníci hostí Radomyšl


V sobotu 21.prosince nezadržitelně pokračuje Krajská hokejová liga dalším kolem. Do Pelhřimova přivítá celek Sokola Radomyšl a jistě bude chtít znepříjemnit Poutníkům cestu za další bodovou kořistí. Utkání má tradiční začátek v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - RAD 4:3

TJ Sokol Radomyšl

Sokolové, jenž mají azyl na píseckém zimním stadionu, v současné době okupují pozice ve vyrovnaném středu tabulky Krajské ligy, s minimální ztrátou na medailové pozice. Současně však platí že hokejisté Radomyšli v tomto ročníku sehráli nejméně utkání, jelikož dva zápasy mají Sokolové odloženy díky zdravotním problémům. Jinak v úvodu sezóny hokejisté Radomyšli střídali vítězství s porážkami, ale od konce října Sokolové nepoznali co to je odjíždět po utkání z ledu bez bodů. Je sice pravda, že v tomto období Sokolové neodehráli dva zmíněné duely, ale domácí vítězství nad veselskou Lokomotivou (10:5) či dvoubodová výhra z ledu Strakonic (5:4 po prodloužení) naznačují, že Poutníky ve vzájemném střetnutí nečeká jednoduchá práce. Stávající úspěchy posunuly Radomyšl na šestou příčku Krajské ligy, ovšem se dvěma zápasy k dobru dotírají Sokolové na vyšší příčky, na druhý Český Krumlov má Radomyšl ztrátu pěti bodů.

Nejvíce bodujícím Sokolem v probíhající sezóně je Ondřej Gába. Tento písecký odchovanec zatím v dosavadním průběhu soutěže vsítil pět branek a na plný tucet jich přihrál. S mírným odstupem následuje Josef Vlk, nejlepší střelec Radomyšli (10+4), a Pavel Procházka (2+10).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali na písecký led k zápasu proti Sokolům v rámci 3.kola. Hned v úvodu zajistili Filip Kasalý s Martinem Hadravou dvougólový náskok pelhřimovskému celku, ovšem zanedlouho korigoval domácí Vejda. Ve druhé třetině se skóre hnulo dvakrát, pokaždé na jinou stranu - nejprve zvýšil vedení Poutníků Port, aby krátce před druhou sirénou přišla další korekce z hole Šimoníka. Rozhodující náskok si pelhřimovští hokejisté zajistili až ve třetí třetině - na branky Votápka a Kopice sice reagoval Stauber, Martin Hadrava však šest minut před koncem přidal šestou pojistku a kosmetická úprava skóre v podání Šimoníka již nemohla na pelhřimovském vítězství nic změnit. Pelhřimovští hokejisté si od Otavy odvezli vítězství 6:4.

Pavel Blažek