HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Vimperk a pak hurá domů! Poutníky čeká další nabitý program


Poutníky čeká v pátek 24.ledna dohrávaný zápas na vimperském ledě a necelých čtyřiadvacet hodin poté pelhřimovská družina vyrazí poprvé v roce 2020 mezi domácí mantinely. Soupeřem domácího týmu bude v sobotu 25.ledna dlouholetý rival z druholigových dob - Jindřichův Hradec. Páteční duel na ledě Vimperka má start v 19 hodin a sobotní domácí duel startuje v klasických 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VIM - HCP 2:5

HC Vimperk

Poutníky čeká tento pátek nejvzdálenější soupeř v rámci Krajské hokejové ligy. Cesta do Vimperka je dlouhá něco přes 150 km, což je porce, kterou často pelhřimovští hráči neabsolvovali ani v rámci druholigového cestování. A Poutníky opět nečeká snadný úkol - Vimperk patří, i přes umístění v tabulce, mezi celky s lepší obranou v rámci Krajské ligy, aktuálně jsou Vimperští pátým nejméně inkasujícím týmem naší skupiny. Na druhou stranu ale hra směrem dopředu není výsadou našeho zítřejšího soupeře, horší útok mají v jihočeské Krajské lize pouze celky Božetic a Vajgaru. Vimperk sice začal sezónu hubeným vítězstvím nad Vajgarem (1:0), pak ale vyšli Vimperští třikrát bodově naprázdno. Od té doby Vimperk střídá vítězství a porážky, ovšem o nějakém podcenění nemůže být řeč - Vimperk například odvezl všechny body z Veselí nad Lužničí (4:2) či Strakonic (6:3). V současnosti se Vimperk usadil na hraně postupu do vyřazovací fáze, s 21 body Vimperk drží osmé postupové místo s tříbodovým náskokem na Milevsko.

Nejproduktivnějším hráčem Vimperka v probíhající sezóně je Rudolf Suchánek, bývalý dlouholetý hráč Milevska či Písku. Suchánek si v dosavadním průběhu soutěže připsal osm branek a devět asistencí. Stříbro v produktivitě patří Janu Trummerovi (6+7), bronz patří Janu Bojerovi (8+4). Zapomenout nesmíme ani na Jiřího Hanzala, zkušeného útočníka s bohatými zkušenostmi od extraligy po druhou ligu.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci hostili Vimperk na svém lědě v rámci 2.kola a na svého soka vletěli pěkně od podlahy, neboť již ve 14.minutě svítil na tabuli výsledek 4:0 pro domácí. Tempo hry poté trochu opadlo, ovšem Poutníci nadále kontrolovali vývoj hry. Ještě do konce první třetiny Vimperk snížil a po dietní druhé třetině přišla druhá trefa hostujícího celku na úvod třetí třetiny. Utkání mělo rázem nový impulz, ale jen na pár okamžiků. Poutníci totiž v rychlém sledu přidali další dvě branky a u Bělé se mohlo slavit domácí vítězství nad Vimperkem v poměru 6:2.


HC Vajgar Jindřichův Hradec

Hokejisté Jindřichova Hradce zůstávají tento ročník Krajské ligy za očekáváním. Od loňského účastníka bojů o druhou ligu se toho jistě čekalo více než aktuálních 14 bodů a předposlední pozice v průběžné tabulce, kde se žlutomodrým začíná tenčit šance na účast ve vyřazovacích bojích, byť Vajgar ještě čeká dohrávka s Radomyšlí na jejím ledě. Vstup do sezóny se Jihočechům nepovedl, bodů se Vajgar dočkal až ve čtvrtém kole, kdy na domácím ledě zdolal Hlubokou nad Vltavou (5:3). Na tento výsledek parta okolo trenéra Mihulky navázala o týden později, Jindřichův Hradec odvezl dva body ze Strakonic (5:4p). Pak ale následoval sešup tabulkou do jejího suterénu, Vajgar v pěti zápasech nezískal ani bod. Teprve začátkem prosince 2019 se Vajgar chytl a začal se blížit pozicím v první osmičce, žlutomodří zvítězili třikrát v řadě, mimo jiné i proti Veselí nad Lužnicí (6:4). Poslední tři zápasy ale Jindřichův Hradec opět prohrál, naposledy si od Vajgaru odvezl všechny body Humpolec po výhře 7:4. Hokejisté Vajgaru doplácí především na slabší koncovku, s 52 brankami je na tom hůře jen celek Božetic.

Nejvíce bodů do tabulky produktivity Jindřichova Hradce letos posbíral Ondřej Zdeněk, jenž mířil do černého v osmi případech a sedm bodů přidal za asistence. Na druhém místě produktivity Vajgaru najdeme Petera Puchera (4+10), mistra světa 2002 a bývalého hráče extraligových týmů Znojma, Pardubic či Brna. Třetím nejproduktivnějším hráčem Jindřichova Hradce v probíhající sezóně je Adam Popelka (6+6).

Vzájemný duel v letošní sezóně

V sedmém kole hostil Jindřichův Hradec Poutníky na svém ledě a k vidění byla tuhá bitva, ze které nakonec vyšli Poutníci vítězně. Skóre utkání otevřel Filip Kasalý, kterého ve druhé dvacetiminutovce napodobil bratr Dominik. Domácí to ale nesložilo a dvěma brankami Lazorišáka, jenž zná pelhřimovské prostředí více než dobře, vyrovnali stav utkání. Vyrovnané skóre vydrželo až do 46.minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Filip Kasalý a jak se později ukázalo, byla to vítězná branka. Domácí se sice snažili, tlačili do Kaiseršota v pelhřimovské bráně, ten ale několikrát Poutníky podržel. Obdobně si ale vedl na druhé straně domácí Kubeš, takže skóre 2:3 z pohledu domácího celku vydrželo až do závěrečné sirény.

Výsledky Poutníků, ale i zaváhání celků na dalších medailových pozicích znamenají luxusní náskok pelhřimovského celku na čele Krajské ligy, který ale Poutníci chtějí ještě zvýraznit. Motivace nejen do nejbližších dvou zápasů je jasná - pokud pelhřimovští hokejisté do konce základní části dvakrát zvítězí, o první pozici v tabulce již nepřijdou a každou sérii play-off, do které letos nastoupí začnou na domácím ledě.Vimperští naopak potřebují každý bod pro upevnění osmé pozice, která jako poslední zaručuje postup do play-off. Hokejisté Vajgaru to aktuálně mají k osmé pozici mnohem dál, sedmibodová ztráta ale není do konce základní části nedosažitelná. Následující dva zápasy pelhřimovského celku tedy mohou v průběžné tabulce Krajské ligy vyřešit mnohé, proto neváhejte a přijďte podpořit Poutníky nejen v domácím zápase s Jindřichovým Hradcem, ale i v dalších domácích zápasech, jelikož na programu jsou atraktivní duely s Humpolcem a Českým Krumlovem.

Pavel Blažek