HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.11.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníky čeká série venkovních zápasů, turné začíná u Vajgaru


Pelhřimovští hokejisté skoro po dvou týdnech vyjedou k dalšímu soutěžnímu utkání. Poutníci nyní sehrají čtyři zápasy na hřištích soupeřů a první soupeř v této sérii je jindřichohradecký HC Vajgar. Utkání se odehraje v neděli 3.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VAJ - HCP 2:3

HC Vajgar

V dosavadním průběhu Krajské ligy se pelhřimovskému celku poprvé postaví tým, s nímž se hokejisté od Bělé v rámci 2.hokejové ligy často utkávali o soutěžní body, byť pod jiným názvem. Zápasy s Jindřichovým Hradcem vždy měly náboj a dá se očekávat, že v neděli tomu nebude jinak. V dresu HC Vajgar totiž nalezneme několik hráčů, kteří hájili žlutomodré barvy i v dobách, kdy oba celky bojovaly o soutěž výš. Mnoho zápasů proti pelhřimovským hokejistům odchytal Tomáš Kubeš, který je stále na jindřichohradecké soupisce. V útoku Vajgaru sbírá body Ota Lazorišák, hráč s výraznou pelhřimovskou minulostí, a také Josef Mazanec, jenž rovněž v letech minulých oblékal pelhřimovský dres. Na soupisce Vajgaru však nalezneme i významnou hokejovou osobnost světového formátu - žlutomodrý dres obléká Peter Pucher starší, slovenský mistr světa z roku 2002, jenž nasbíral několik set startů v české nejvyšší soutěži, především v dresu znojemských Orlů či Pardubic. Syn tohoto hokejového matadora, Peter Pucher mladší, je pro změnu součástí obranných řad našeho nedělního soupeře.

Hokejisté Vajgaru by rádi navázali na loňský ročník Krajské ligy, kdy jindřichohradecký celek zvítězil v jarním play-off a coby vítěz této soutěže si vybojoval Vajgar účast v kvalifikaci o druhou ligu. Nad síly Vajgaru však byli hokejisté z Českého Těšína. Start letošního ročníku ale nezastihl žlutomodré v oslnivé formě - z úvodních třech kol nezískal Vajgar ani bod. Následně přišla výhra nad Rytíři z Hluboké (5:3) a cenné vítězství z ledu Strakonic (5:4 po prodloužení). Poslední duel však jindřichohradeckým hokejistům nevyšel, z Humpolce k Vajgaru putovala prohra 1:4.

Pavel Blažek