HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.03.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Němec: Faul to nebyl


Vojtěch Němec byl v nedělním utkání jedním z nejlepších hráčů na straně Pelhřimova. V závěru první části vstřelil z pohledu hostů důležitou kontaktní branku. Ke konci zápasu pak dostal zcela nesmyslně od hlavního arbitra trest ve hře, kvůli protestům za předchozí diskutabilní zákrok na domácího obránce. To znamená, že útočník druhé formace v úterý červenobílí dres neoblékne.

Tento článek patří k zápasu DEC - PEL 6:4

Konec zápasu byl hodně vyhrocený. Mohl by jste popsat ten moment, kvůli kterému to prakticky všechno vzniklo?

Určitě to faul nebyl, potvrdil to i pan Štěpán, který tady zápas sledoval. Je to zkušený rozhodčí. Potvrdilo mi to spousta lidí, co to viděli. Děčínští prostě ne, protože si myslí, že to byl faul. Já bych to viděl tak, že hráč za bránou rozehrával puk, koukal do ledu, já sem k němu přijel, dal sem mu tělo a on měl prostě hlavu dole. Co k tomu říct. To, že to rozhodčí ohodnotil jako faul, se mě dost hrubě dotklo, ještě za takového stavu a za to, co provádějí oni nám.

Doma vás nečeká nic lehkého, prohráváte dva nula na zápasy. Co se s tím dá dělat?

Já bych nechtěl říct, že na ně hokejově nemáme, ale každopádně jsou lepší, zkušenější a jestli ta série bude takhle pokračovat s tím, co se chystají hrát u nás, tak předem avizuji, že to nebude pěkný hokej. Bude to boj, bude to řežba a vůbec bych se nedivil kdyby odešlo pár zraněných hráčů z úterního zápasu.

Za stavu 2:0 v závěru první části jste pomohl Pelhřimovu vrátit se do zápasu. Jak by jste popsal tuto akci?

To není na mě, že jsem nás vrátil do zápasu. To byl signál, který zkoušíme párkrát za sezónu, dnes to vyšlo perfektně. Dobře vyhrané buly, skvělá nahrávka na modrou, na kterou jsem si najel ze střídačky. Tuhle kličku na gólmana mám naučenou, zaplať pánbůh to tam spadlo.

Marcel Doubek