HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Pavel Pelán si se Slaným pohrál


Katem doslova beránka ze Slaného se stal Pavel Pelán. Ten mu vstřelil hned čtyři góly, navíc při v pořadí desáté brance asistoval.

Tento článek patří k zápasu PEL - SLN 11:3

Na pokoření Slaného jste se podílel čtyřmi góly. Bylo to těžké je nastřílet?

Právě že dneska moc ne. Soupeř moc velký odpor nekladl, vytvořili jsme si spoustu šancí. Hráli jsme v tréninkovém tempu, na všechno jsme měli dost času. Tím ale netvrdím, že si vstřelení čtyř gólů nevážím.

Čtyři góly bývají pro útočníka koňskou dávkou sebevědomí. To se vám určitě před play off hodí hned dvakrát. . .

Je jasné, že mi góly pomohou. Dostanou mě do pohody. Větší radost by mi ale udělalo, kdybych nastřílel před týdnem v Děčíně, tam to bylo o poznání těžší. Každý gól je však pro každého hokejistu vzpruhou.

Začíná se diskutovat o play off a objevují se názory, že o úspěchu či neúspěchu Pelhřimova do značné míry rozhodne forma druhého útoku. Myslíte si to také?

Samozřejmě bych byl rád, kdybychom zrovna my rozhodovali nejdůležitější zápasy sezóny. Myslím si ale, že momentálně máme tři vyrovnané útoky a v tom je naše síla. Rozhodnout může kdokoliv. Ostatně je to dobře, play off je o hře týmu ne o jednotlivcích.

Dnešní oslavy vítězství vypadaly, jakoby jste vyhráli ligu. Vy jste se po ledě projel dokonce po brance?

To byl nápad Macase (Martina Tecla – pozn. aut.). Nakonec jsem se hezky svezl, kluci říkali, že jsem byl lehkej (smích).

Kamil Vaněk - Deník