HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Každý maká daleko více než na podzim, hodnotí přípravu Lukáš Siříště



Zranění dokáže člověka potrápit na velmi dlouhou dobu. Své o tom ví útočník Ledních Medvědů Lukáš Siříště, kterého vyřadila v přípravě zlomenina holenní kosti téměř na půl roku ze hry. Nyní se však vrátil zpět do kádru Medvědů a hned v prvním zápase si připsal vítěznou gólovou přihrávku. Nejen sobotní zápas, ale i přípravu a atmosféru před koncem základní části zhodnotil v rozhovoru hned po zápase.

Lukáši, dlouhou dobu jste nehrál, jak obtížné pro vás bylo dostat se zpět do tréninkového tempa?

Nehrál jsem opravdu dlouho, poslední soutěžní utkání jsem odehrál v únoru s Klatovy, což je přes 10 měsíců, v přípravě jsem se zranil, to bylo přibližně před pěti měsíci. Být po mém, tak bych hned do zápasu nešel, ale byla tady široká marodka a nechtěl jsem v tom kluky nechat.

Do zápasu jste tedy nastoupil a vyšel vám na jedničku, hned v prvním zápase jste si připsal asistenci. Mohl byste nám popsat tu gólovou situaci?

Sám pro sebe jsem přemýšlel, jakým stylem během zápasu hrát. Prostě jsem si řekl, že jakmile se dostanu na červenou čáru, tak to nahodím před bránu, protože nemám natrénováno, což bylo také na zápase vidět. Ve středním pásmu jsem se dostal k puku, zvedl jsem hlavu a viděl Oščiho (Vladimíra Oščádala), tak jsem mu to tam někudy prohodil. Jsem rád, že jsem nezazmatkoval, že jsem mu dal ten puk, a on vstřelil nakonec vítězný gól.

Jediným negativem na dnešním zápase byla řada neproměněných šancí, kterým chyběly v některých případech jen centimetry. Našel byste tedy konkrétní příčinu, proč jste některé z nich nevyužili?

To máme takhle každý zápas. Já jsem viděl skoro celou sezónu z tribuny, takže vím, že to tak je každý zápas. Řešíme to v šatně i na tréninku, pravděpodobně nám trošičku chybí důraz v zakončení. Naštěstí si šancí za zápas vytvoříme hodně, kluci pak vždycky nějaké promění. Dnes jsme hráli kvalitně od obrany, takže jsme i přes neproměněné šance nakonec zvítězili, ale příští zápas to vyjít nemusí, takže na tom určitě musíme zapracovat.

Po nevydařeném úvodu sezóny jste začali výsledkově stoupat vzhůru. Několik zápasů jste vyhráli, v minulém zápase jste jen těsně podlehli Havlíčkovu Brodu, dnes berete opět tři body. Jaká změna přispěla dle vašeho názoru k tomu, že jste dostihli osmý David Servis, se kterým máte aktuálně stejný počet bodů?

V tom Brodě, když jsi o tom mluvil, je to obrovská škoda. My jsme na bod měli určitě. Už i kluci v šatně to říkají, cítíme, že se hraje o osmičku, že se sezóna blíží do svého finále, takže každý k tomu začal přistupovat úplně jinak. Začalo se trochu více chodit na tréninky, hecujeme se v šatně, takže to tomu napomohlo opravdu hodně. Poslední měsíc, kromě toho vánočního zápasu v Nymburku, jsou naše výkony velmi dobré, i když jsme někdy měli trochu smůlu. Nedaří se to úplně vyjádřit výsledkově, ale herně jsme na tom velmi dobře a věřím, že to play-off nakonec vybojujeme.

Říkal jste, že všichni v kabině cítí, že bojujete o osmičku. Panuje tedy v kabině velké napětí, hustá atmosféra?

Pro mě je to těžké hodnotit, protože jsem tu půl roku nebyl, ale napětí to nebude. Spíš mi přijde, že se na ty zápasy těšíme, protože jsou vyhecovanější. Že bychom z toho byli nervózní, to určitě ne. Zkrátka každý maká daleko více, než tomu bylo na podzim. Tam ty zápasy nebyly dobrý, výsledkově hrozný. Ale prostě jsme si řekli, to naše pelhřimovské jádro i kluci, co se pohybují kolem, že do té osmičky určitě chceme.

Daniel Lhotský