HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.08.2017 | Tomáš Bečka | B-tým

B-tým se chystá na sezonu v Krajské lize jihočeského kraje


Pelhřimovský klub se může od nové sezony pochlubit další novinkou. Jeho B-tým totiž bude v tomto ročníku nastupovat v Krajské lize mužů jihočeského kraje. Rozhodlo se tak na aktivu zástupců klubů pořádaným Krajským výborem ČSLH. Tým má zástupnou roli juniorské kategorie, tudíž budou do zápasů nastupovat především mladší hráči, kteří se tak touto cestou připraví na utkání druhé ligy. Záložní celek využijí i hokejisté vracející se po zranění. Tým povede z lavičky bývalý pelhřimovský útočník Radek Šáda.

Pelhřimovští fanoušci se od konce září mohou těšit na novou soutěž. Ta přinese několik lákadel. V mužstvu budou nastupovat především mladí hráči, kteří by se postupně měli zapracovávat do druholigového celku. Na jejich růst bude dohlížet z lavičky Radek Šáda, jenž ví, jaké je to hrát třetí nejvyšší ligu a její play-off.

Lední Medvědy Pelhřimov B navíc čekají i velice zajímavé zápasy. Už ve druhém kole, 28. září, přivítají na svém ledě nově vzniklý HC Vajgar Jindřichův Hradec, který nahradil Slavoj Žirovnice. Deváté kolo pak nabídne ještě vypjatější duel, to když svěřenci trenéra Šády pojedou do nedalekého Humpolce. A v jedenáctém utkání sezony pak vyrazí na led druhého týmu táborských Kohoutů.

Celkem má soutěž třináct účastníků. Liga je rozvržena do šestadvaceti kol, když se soupeři utkají v sezoně dvakrát. Každý tým pak má dva volné losy, Pelhřimov vynechá nejprve dvanácté a poté dvacáté páté kolo. Hrací dny jsou rozložené do víkendových dní, výjimkou je pouze druhé kolo, které se odehraje na státní svátek ve čtvrtek 28. září. Krajská soutěž startuje 23. září a Lední Medvědi odcestují do 115 kilometrů vzdálené Radomyšle.


Jihočeská krajská liga 2017/2018

1. HC Lední Medvědi Pelhřimov B
2. TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí
3. HC Milevsko 2010
4. HC Strakonice
5. TJ Hluboká nad Vltavou Knights
6. HC Vajgar Jindřichův Hradec
7. TJ Sokol Radomyšl
8. TJ Jiskra Humpolec
9. OLH Spartak Soběslav
10. HC Tábor B
11. HC Vimperk
12. SK Telč
13. HC Slavoj Český Krumlov
Tomáš Bečka