HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.02.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Lední medvědi budou chtít přetrhnout nepříznivou šňůru. Do Pelhřimova míří Kolín.



Čtyři zápasy, to je doba, po kterou se Ledním medvědům nepodařilo získat ani jeden bod. Už v sobotu 18. února přijíždí do Pelhřimova Kolín, který je poslední dobou spíš na vítězné vlně a určitě bude chtít ještě zabojovat o lepší postavení pro play – off. Naopak tým z Vysočiny již má své místo pro vyřazovací část jisté. Utkání začíná zítra na pelhřimovském zimním stadionu v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOL 2:3

SC Kolín

Kolín už dlouhou dobu patří mezi nejlepší týmy druholigové tabulky. V letošní sezoně to nejspíše není úplně podle představ Kozlů, ale tým ze středu Čech má již jisté play – off. V současné době se pohybuje na šestém místě, ovšem na čtvrté místo mu chybí pouze tři body, tudíž možnost, že Kozlové budou vyřazovací boje začínat domu tu je. Úvod sezony se Kolínu příliš nepovedl, když na svém ledě prohrál s nováčkem soutěže David Servisem 1:4. To však napravil hned v dalších utkáních, kdy porazil silný Tábor (7:0) a Havlíčkův Brod (2:3). V sedmém kole přišla výrazná porážka, kdy Kozlové jeli na led Písku, kde dostali debakl 11:4. To však hned v následujícím utkání napravili, když na svém ledě hostili Pelhřimov a zvítězili 9:2. Poté střídali výhry s porážkami, na což se jim povedlo navázat vítěznou sérií tří zápasů v řadě, kdy postupně porazili Vajgar, David Servis a Tábor. Pak však přišla vysoká porážka od Havlíčkova Brodu 5:1. To se středočeskému týmu povedlo odčinit hned v dalším utkání, kdy doma porazili Nymburk 2:0. Poté však přišla další prohra, a to se Žďárem nad Sázavou, kde Kolín podlehl těsně 4:3. Pak přišla ale série pěti zápasům, kdy Kozlové neprohráli a postupně si poradili s Moravskými Budějovicemi, Pískem, Pelhřimovem, Vajgarem a David Servisem. Následovali ovšem dva silné týmy, kterými byli Tábor a Havlíčkův Brod a na ty už kolínští hokejisté nestačili. Následovala však vítězná série tří utkání, kdy Kolín postupně porazil Žďár nad Sázavou, Moravské Budějovice a Písek. Zatím v posledním utkání se Kozlům nepovedlo zvítězit na ledě blízkého Nymburka a odjeli odsud bez vstřeleného gólu (2:0).

V kolínském brankovišti se zatím nejčastěji představoval Martin Sejpal. Dlouholetý brankář Kozlů nastoupil do dvaceti zápasů a zatím si drží dobrou úspěšnost lehce přes 90 %. Záda mu kryje Vladislav Koutský. Jedenatřicetiletý brankář nastoupil do třinácti zápasů a má úspěšnost něco málo pod 90 %.

Nejproduktivnějším obráncem Kolína je sedmadvacetiletý Jan Hanzl, který v dosavadním průběhu soutěže dokázal nasbírat 17 bodů za 5 gólů a 12 asistencí. Hned za ním je Marek Březina. Tento mladý hráč má na svém kontě zatím 14 bodů (5+9). Následuje zkušený Lukáš Skokan, který má 9 bodů za 3 góly a 6 asistencí.

Nejproduktivnějším hráčem kolínských Kozlů je v současné sezoně Josef Malý. Nasbíral 33 bodů za 19 gólů a 14 asistencí ve34 zápasech. Poté jsou dva hráči se shodným počtem bodů, ale i gólů a asistencí. Prvním z nich je třiadvacetiletý Dominik Zumr a druhým dvaadvacetiletý Jakub Semirád. Oba si připsali 29 bodů za 12 gólů a 17 asistencí. Na čtvrtém místě kolínské produktivity je pouze dvacetiletý Martin Krajňák. Ten v současné sezoně dokázal nastřílet 15 gólů a k tomu přidat 10 asistencí.

Vzájemné zápasy

Ve vzájemných zápasech Ledních medvědů a Kozlů zatím platí pravidlo „Můj dům, můj hrad“. Nejdříve Pelhřimov zajížděl na led Kolína. Pelhřimovští hokejisté posíleni výhrou na Vajgaru zde dokázali ovládnout úvodní třetinu poměrem 1:0. Pak ovšem dostali v té druhé 5 branek a z Kolína odjížděli s debaklem 9:2. V tomto utkání se hattrickem blýskl domácí útočník Krajňák. 26. listopadu hrál doma Pelhřimov a byl zde přesně opačný scénář. Kozlové vyhráli první třetinu 2:1. Ovšem ve vyrovnaném utkání hlavně díky třetí třetině dokázali medvědi svého soupeře přetlačit poměrem 6:5. Jenže utkání v Kolíně se opět vyvíjelo ve prospěch domácích. I když se Ledním medvědům opět povedlo vyhrát první třetinu 3:2, zápas nakonec skončil poměrem 9:4 a Pelhřimov si opět z kolínského ledu devět branek.

Dodrží se zítra pravidlo, že v duelu těchto soupeřů vždy vyhraje domácí tým a Pelhřimov tak prolomí nepříznivou bilanci, nebo se Kozlové přiblíží čtvrtému místu v tabulce? Odpověď na tuto otázku získáme již zítra krátce po osmé hodině večerní na pelhřimovském zimním stadionu.

Jakub Forejt