HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.01.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Hokejová bitva u které nesmíš chybět! Přijíždí Tábor


27. kolo má na programu pro pelhřimovské hokejisty a jejich fanoušky připraveného pikantního soupeře. K Bělé míří táborští Kohouti. K vidění tedy bude atraktivní souboj nejen na ledě, ale také v ochozech, jelikož hokejisty od Jordánu jezdí podporovat silná fanouškovská základna. Utkání se odehraje v sobotu 14. ledna a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 0:6

HC Tábor

Hokejisté od Jordánu neměli právě oslnivý vstup do aktuální druholigové sezóny, když v měsíci září nevyhrál Tábor jediné utkání. V následujících zápasech ale parta okolo trenéra Matušíka rozehrála, ale Kohouti málokdy dokázali vítězit v delší zápasové šňůře. Zhruba v polovině listopadu se však karta opět obrátila na stranu Tábora a Kohouti od té doby ztratili bod či body v pouhých dvou zápasech. Získané body navíc vynesly táborský celek až na medailové příčky skupiny Střed. Formu potvrdili Kohouti také v posledním zápase, kdy v domácí aréně porazili silný Žďár nad Sázavou v poměru 3:0. Táborští hokejisté nyní trůní na druhém místě skupiny Střed s jednobodovou ztrátou na vedoucí Bruslaře z Havlíčkova Brodu.

Mezi třemi tyčemi Tábora v této sezóně najdeme nejčastěji Tomáše Klestila. Zkušený, druhou a první ligou ošlehaný brankář nakoukl do osmnácti duelů a drží si výbornou úspěšnost zákroků, která se pohybuje nad úrovní 92 %. Záda mu kryje David Novák.

V obranných řadách Kohoutů najdeme nejlepšího nahrávače týmu od Jordánu. Je jím Martin Havran, který je zároveň i nejproduktivnějším bekem modrobílých. Havran v dosavadním průběhu sezóny vsítil dvě branky, ale dalších osmnáct bodů si připsal za asistence. Dalšími produktivními obránci táborského celku jsou Ladislav Hlaveš (7+10) či Jan Kanov (6+10).

Nejproduktivnějším Kohoutem v letošním druholigovém ročníku je Jakub Matušík. Syn trenéra táborských hokejistů letos připsal osm zářezů na pažbě a navrch přidal i čtrnáct asistencí. Stejný počet bodů má i Radek Seidl (6+16), o bod zpět je nejlepší táborský střelec Vojtěch Mrkvička (11+10).

Vzájemné duely v letošní sezóně

V devátém kole zavítali táborští hokejisté na pelhřimovský led a k vidění byl urputný hokej, kdy v hlavních rolích byli především brankáři obou celků - domácí Groh a hostující Klestil. Skóre otevřel v první třetině táborský Kellner a byl to na dalších přibližně 30 minut jediný brankový moment utkání. V úvodu třetí části hry ovšem Plachý s přispěním patřičné porce štěstí vyrovnal a opařené hosty pokořil o necelou minutu později Port. Tento stav vydržel až do konce, Pelhřimov tedy zvítězil nad Táborem v domácí aréně 2:1. Odveta se odehrála v rámci 18. kola a Kohouti si proti Ledním Medvědům zastříleli. Na vedoucí táborský gól sice reagoval vyrovnáním Filip Kasalý, do konce první periody si však Kohouti vzali vedení zpět. O vítězství Tábora pak rozhodla především druhá třetina, kdy se domácí prosadili hned čtyřikrát, přičemž za Pelhřimov přišla pouze korekce z hole Dominika Kasalého. Kohouti však byli i nadále při chuti a jejich vedení v zápase narůstalo i ve třetí třetině, kdy Lední Medvědi pouze upravili konečnou porážku brankami Doležala a Vysloužila. Tábor na svém ledě porazil Pelhřimov přesvědčivě 9:4.

Kádr Ledních Medvědů

Lední Medvědi se potýkají od prosince s rozsáhlou marodkou a poslední utkání hrají ve slepované sestavě. Mimo hru jsou aktuálně Martin Vysloužil, Filip Kasalý, Libor Bezděk, Lukáš Siříště a Pavel Srdínko. Otazník visí nad startem obránců Vladimíra Porta a Jiřího Wasserbauera z Třebíče. Konečnou sestavu se tak dozvíme až před samotným utkáním.

Sestavy z posledního utkání

Černý (Urban) – Kubát "C", Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Hadrava, Kasalý F., Hadrava, Votápek "A", Kopic, Plachý "A", Doležal.
Klestil (Novák) - Havran, Duben, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař - Vaniš, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Seidl - Březina, Krátoška, Kýhos - Blažek, Pechánek, Krätzer.

Představení soupeře

Oficiální název klubu HOCKEY CLUB TÁBOR, z.s.

Adresa: Václava Soumara 2300, Tábor, PSČ 390 03

Internetové stránky: www.hctabor.com

Telefon, fax: +420 381 234 532, 381 210 907

E-mail: hctabor@volny.cz

Rok založení klubu: 1921

Klubové barvy: modrá a bílá

Kapacita stadionu: 4 922 míst

Trenér: Tomáš Matušík

Asistenti trenéra: Arpád Györi, Zdeněk Štastný

Další zápasy 27. kola druhé ligy skupiny Střed:

David Servis České Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou
NED Hockey Nymburk - HC Moravské Budějovice 2005
BK Havlíčkův Brod - IHC Písek
SC Kolín - KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Pavel Blažek