HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.12.2016 | Pavel Blažek | A-tým

Poslední duel letošního roku odehrají Lední Medvědi u Vltavy


Kalendářní rok 2016 již zanedlouho napíše poslední kapitoly, z pohledu Ledních Medvědů však zbývá v tomto období odehrát ještě jedno soutěžní utkání. Ve středu 28. prosince se parta okolo trenéra Dvořáka představí na ledě David Servisu České Budějovice a bude chtít udělat vítěznou tečku za letošním kalendářním rokem. Utkání začíná úderem 18.hodiny

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 4:8

HC David Servis České Budějovice

Hokejisté z jihočeské metropole sice vstoupili do letošní sezóny nečekanou výhrou v Kolíně (1:4), pak ovšem přišel návrat do druholigové reality a pět prohraných duelů za sebou. Následovala sice domácí výhra nad jindřichohradeckým Vajgarem (6:4) a krátce nato i proti Kolínu (3:1), z příštích šesti duelů však Servismani vytěžili pouhé tři body za vítězství na píseckém ledě (3:5). V druhé polovině listopadu se podařilo svěřencům trenéra Suchánka staršího poprvé v sezóně zvítězit dvakrát za sebou, nejprve se z Českých Budějovic vracel z prázdnou Nymburk (5:3) a následně Servismani zvítězili na ledě trápícího se Vajgaru (5:8). Poslední zápas odehráli hokejisté David Servisu v polovině prosince, kdy na svém ledě podlehli Písku (4:5) a následující duel na ledě Havlíčkova Brodu svěřenci trenéra Suchánka staršího neodehráli pro početnou marodku a tento duel byl kontumován ve prospěch Havlíčkova Brodu. David Servis se tedy nachází na deváté, nepostupové pozici ve skupině Střed s 21 body. Na účast v play-off ztrácí českobudějovický tým sedm bodů, což není nepřekonatelná meta.

V bráně David Servisu se letošní sezónu střídá Petr Spáčil s Hynkem Kúdelou. Více prostoru zatím dostává Spáčil, který zasáhl do dvanácti duelů s průměrem 4,17 obdržených branek na utkání. V současné době však mají Servismani na tomto postu velký problém. Hynek Kůdela využil možnosti odchodu do zahraničí a Petr Spáčil plní roli druhého brankáře v prvoligovém Motoru, který nemůže využít služeb Kváči, jenž je na reprezentační akci v Kanadě.

Mezi obránci českobudějovického celku se bodově nejvíce daří Lukáši Chaloupkovi. Tento zkušený bek sice v probíhajícím ročníku na premiérový zásah stále čeká, deset branek ale dokázal připravit díky přesným asistencím. Mezi produktivní obránce David Servisu patří také Petr Zich (1+6) a Ondřej Cikán (1+5).

Nejproduktivnějším Servismanem v dosavadním průběhu soutěže je Jiří Bárta. Mladý útočník, který prošel mládežnickými výběry českobudějovického Motoru, v letošní sezóně mířil pětkrát do černého a třináct bodů posbíral za asistence. V těsném závěsu je nejlepší střelec David Servisu Jiří Hanzal (9+8) a Patrik Zayml (5+10). Zapomínat nesmíme ani na expelhřimovského Adama Vylíčila, který také patří k tahounům jihočeského celku (8+5).

Vzájemné duely v letošní sezóně:

Oba celky se v letošní sezóně poprvé střetli na ledě Hokejového centra Pouzar v rámci šestého kola a Lední Medvědi si připsali důležitou a vybojovanou výhru. Na úvodní Vylíčilův gól zareagoval ve druhé třetině Port, zanedlouho ale Vylíčil vrátil vedení na stranu Servismanů. Ti vedení v zápase drželi ještě sedm minut před koncem. Poté ale vyrovnal Votápek a Martin Hadrava tři minuty před závěrečnou sirénou poslal Pelhřimov do vedení. To o minutu později potvrdil střelou do prázdné branky Bezděk. Pelhřimov v Českých Budějovicích zvítězil 4:2. Odveta se hrála na pelhřimovském ledě v rámci patnáctého kola a tentokrát mělo utkání jasný ráz hned od úvodních minut. V polovině první třetiny se prosadil dvakrát Plachý a jednou Votápek. Vylíčil sice stihl korigovat, ale v polovině zápasu dovršil hattrick Plachý a domácí tým i nadále kontroloval vývoj utkání. Jiskřičku naděje pro Jihočechy sice rozfoukal ve třetí třetině Suchánek mladší, sedm minut před koncem utkání již bylo po brankách Martina Hadravy a Kopice z trestného střílení rozhodnuto. Plachý s Bártou pak již pouze kosmeticky upravili konečný výsledek. Pelhřimov na svém ledě porazil David Servis České Budějovice 7:3.

Sestavy z posledního utkání

Černý – Adam, Wasserbauer, Port, Kasalý D.- Vysloužil, Plachý, Votápek, Jelínek, Kasalý F., Šulák, Kulík, Kalenda, Kroupa.
Spáčil – Břečka (35. Pessr), Cikán, Škopek, Zich, Žáček, Chaloupka – Jiří Bárta, R. Suchánek ml., Vylíčil, J. Volf (24. Sumerauer), Zayml, D. Bílek, L. Marek, J. Hanzal, Ferebauer.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC David Servis České Budějovice

Adresa: Evžena Rošického, 370 05, České Budějovice

Internetové stránky: www.hcdavidservis.cz

Rok založení klubu: 1990

Klubové barvy: červená, bílá a modrá

Kapacita stadionu: 300 míst

Prezident klubu: Ing. Jaroslav David

Trenér: Rudolf Suchánek st.

Asistent trenéra: Jiří Fedur

Další zápasy 24. kola skupiny Střed:

BK Havlíčkův Brod - NED Hockey Nymburk

HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou - přeloženo na 11. ledna 2017

SC Kolín - HC Moravské Budějovice 2005

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - IHC Písek - přeloženo na 11. ledna 2017

Pavel Blažek