HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2016 | Pavel Blažek, foto: Petr Kraus | A-tým

Ta vyrovnávací branka konečně něco řešila, měl radost Votápek


Lední Medvědi z Pelhřimova se v rámci 6. kola II. hokejové ligy poprvé střetli s českobudějovickým David Servisem a málo kdo věděl, co od tohoto jihočeského mužstva očekávat. Tempo hry od začátku diktovali hosté, ale naopak branky stříleli domácí, respektive Adam Vylíčil. To se však ve třetí třetině otočilo a Medvědi se poprvé dostali do vedení. Zásluhu na tom měl i pelhřimovský dříč Petr Votápek, jenž svojí vyrovnávací brankou velel k obratu.

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 2:4

Petře, jaké je tvé krátké hodnocení dnešního vítězného utkání v Českých Budějovicích?

Začali jsme dnešní utkání dobře, sice jsme neproměnili některé šance, ale myslím, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a byla otázka času, kdy nám tam ty góly padnou. Trpělivě jsme čekali na šanci a využili ji.

V úvodní dvacetiminutovce byl k vidění vytrvalý tlak na domácí branku, přesto skóroval soupeř. Cítili jste určitou frustraci z vývoje utkání?

Ani ne, spíš si myslím, že nás ta obdržená branka probrala. Začali jsme více útočit, více střílet a dostávat se do zakončení. 

Pelhřimov dokázal ve vlastním oslabení utkání vyrovnat, vzápětí ale přišel další direkt z hole domácího celku. Přemýšleli jste o tom, že by toto mohl být zlomový bod utkání?

Určitě jsme nepřemýšleli o tom, že by to byl zlomový bod utkání. Řekli jsme si, že to ve třetí třetině trochu otevřeme a stále jsme věřili, že ten zápas pro nás dopadne dobře.

Třetí třetina již byla ve znamení vytrvalého tlaku na domácí branku, kdy podle tebe přišel zlom ve vývoji sobotního duelu?

Myslím, že důležitá byla vyrovnávací branka, poté přišel náš velký tlak a v něm padly rozhodující branky. To už na střídačce bylo cítil, že to dopadne dobře. 

Dnes si zaznamenal důležitou trefu, která znamenala vyrovnání ve třetí třetině. Oslavil si tím narození tvého potomka?

Určitě, ta vyrovnávací branka konečně něco řešila! Byla důležitá ve vývoji utkání a rád bych ji věnoval holkám doma.

Pavel Blažek, foto: Petr Kraus