HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.12.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi uzavřou kalendářní rok 2015 v Trutnově


Pelhřimovští hokejisté se ve středu 30.prosince vydají na cestu do podhůří Krkonoš, kde je čeká nelehký soupeř - Draci z Trutnova. Poslední duel Ledních Medvědů v roce 2015 začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu TRU - PEL 5:2

HC BAK Trutnov

Draci vstoupili do letošního ročníku poněkud vlažně, když z úvodních čtyř duelů zvítězili pouze v Sokolově (1:4). Poté ale přišlo bodově bohatší období a Trutnovští třikrát v řadě bodovali naplno. Ale nic netrvá věčně a následovalo období, kdy svěřenci Malinského pravidelně střídali vítězství a porážky. Přibližně od poloviny listopadu pak Trutnov spíše ztrácí než boduje - z posledních devíti duelů vytěžili Draci pouze 7 bodů, což mělo za výsledek usazení ve spodní polovině tabulky. V posledním zápase vytěžil Trutnov jeden bod za porážku 3:4 po samostatných nájezdech na ledě Klášterce nad Ohří. Drakům aktuálně patří 13. místo druholigové tabulky skupiny Západ s 29 body. Pelhřimovský celek je na tom o jednu pozici a tři body lépe - oba týmy patří ke kandidátům na předkolo play-off a o postupu mezi vysněnou desítku může napovědět právě zítřejší vzájemný duel obou soků.

Trutnov se opírá o vyrovnanou brankářskou dvojici Oto Jeschke - Josef Čáp. Oba brankáři si drží úspěšnost zákroků nad úrovní 90 %.

Produktivitě obránců Trutnova kraluje Lukáš Karlík. Čtyřiadvacetiletý hokejista se zkušenostmi z 1. ligy v dosavadním průběhu druholigového pelotonu nasbíral třinást bodů za jeden gól a dvanáct asistencí. S mírným odstupem následují Ondřej Poul (0+9) a Peter Beneš (2+5).

V útoku se nejvíce daří Lukáši Kastnerovi. Jedenadvacetiletý útočník v tomto druholigovém ročníku vsítil pět branek a na třináct branek přihrál. Pomyslné stříbro v produktivitě týmu bere Pavel Malý, nejlepší střelec týmu (8+8), bronz patří Tomáši Pulpánovi (7+9).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Dohrávka 6. kola, která se odehrála 11. listopadu na pelhřimovském ledě, přinesla vítězství Ledních Medvědů, kteří v průběhu prvních dvou třetin trpělivě budovali svůj náskok. Ve třetí třetině sice hosté zdramatizovali utkání, ale domácí rozhodli o třech bodech v rozmezí 57 - 59. minuty, kdy Pelhřimovští celkem třikrát udeřili a definitivně rozhodli tento duel. Jedním z hrdinů utkání byl Marek Hadrava, autor hattricku. Pelhřimov na svém ledě porazil Trutnov 7:3.

Pavel Blažek