HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.11.2015 | Jiří Rada | Mládež

Máme hrozně mladý tým, ví trenér juniorů Kubát


Pelhřimovští Lední Medvědi v letošní sezóně postavili i obnovený tým juniorů, pro které je to vstup do neznámého prostředí. Svěřenci Jiřího Kubáta hrají Krajský přebor juniorů Pardubického kraje, kde své síly měří i s lídrem soutěže - Žďárem nad Sázavou. Soutěž se v této chvíli přehoupla do své druhé poloviny a zlepšení od začátku ročníku je patrné.

V pátek od 19:30 přivítali pelhřimovští junioři na svém ledě papírového favorita z Chocně, na jejímž ledě obdželi nepěknou osmičku. I po první třetině to nevypadalo s Pelhřimovem nejlépe, neboť Medvědi prohrávali 0:3. "Kluci už včera na tréninku pracovali špatně a to se odrazilo hned v první třetině, kterou jsme prohráli 0:3," řekl po utkání trenér Jiří Kubát.

Další průběh již byl zcela jiný. Pelhřimovským bojovníkům se podařilo vyrovant a dokonce utkání po velkém boji otočit. Jenomže nedisciplinovanost nevyspělého týmu byla větší, než touha uspět před několika desítkami fanoušků, kteří přišli mladé hokejisty hlasitě povzbudit. Nabízí se však otázka, zda se systém hry dá ještě vůbec do hráčů takového věku vštěpit. "Vštěpit se jim to dá, ale musejí uvěřit tomu systému. Musí věřit trenérovi, že to tak je. Dneska to bylo příkladem. Když dělali, co jsem jim řekl, tak to bylo super a vedli jsme 4:3. Pak chtěli hrát podle svého a výsledek je takový, jaký bohužel je," kroutil hlavou zklamaný trenér.

Že junioři nemají svoji cestu pevně vydlážděnou je celkem jasné. Potýkat se musejí nejenom s nedostatkem stejně starých hráčů, kterými disponují soupeři, ale bojovat musejí i s nedostatkem tréninkového prosturo na zimním stadionu, který od září spravují Technické služby města Pelhřimova a zkrátka na hodiny tréninků pro juniory nezbývá. "Kluci juniorku nehráli. Vstoupili jsme do neznámého prostředí a navíc máme hrozně mladý tým. Nejstarší hráči, které máme, jsou ročník 97. To u ostatních není. Disponují hráči 96 a 97 z velké části, takže vždycky hrajeme proti starším klukům. Rozdíl je opravdu znát, a tak nemůžeme od nich chtít zázraky. Jsou ale i zápasy, kdy jsme hokejovější a když začneme plnit systém, můžeme konkurovat každému," uzavřel hodnocení kapitán druholigového áčka a současný trenér juniorů Jiří Kubát.

Zápasy pelhřimovských juniorů můžete nalézt ZDE

Tabulka Krajské ligy juniorů - Pardubický kraj

Jiří Rada