HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.09.2015 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Bonnel: Přijel jsem do Pelhřimova, abych se zde prosadil


V současné době oblékají dres Medvědů hned dva američtí hokejisté. Po Rossmanovi zavítal do Pelhřimova i Gordon Bonnel. Dvaadvacetiletý útočník, jehož hokej v mládí okouzlil natolik, že pro něj znamená více, než si dokážeme představit. Ve svém prvním rozhovoru se nejenom představil, ale také se rozmluvil o zdejším životním stylu, který je dle jeho slov velmi odlišný.

Můžeš se představit pelhřimovským fanouškům?

Samozřejmě. Jmenuji se Gordy Bonnel, je mi dvacet dva let. Mám rodinu, která podporuje mé cíle od prvního dne. Mám jednoho bratra, dvě sestry a dva úžasné rodiče. Svou poslední sezónu jsem odehrál v Kanadě, srdci hokeje. Zde jsem žil a dýchal pro hokej už od dob, co jsem vyrůstal a byl malé dítě. Měl jsem tento sen od chvíle, co jsem viděl první zápas NHL. Cestování po světě a hraní miluji. Je to jednoduše k nezaplacení, vytvořit si takové vzpomínky.

Gordy, jak se seběhl tvůj příchod do Pelhřimov?

Hledal jsem lepší hokejovou příležitost a oslovil mě program, který mi umožnil hrát v Pelhřimově. V tu chvíli jsem odmítl všechny nabídky na Slovensku a přijel jsem do Pelhřimova, abych se zde prosadil.

Jak dlouho už si v Pelhřimově?

Už jsem tady dva týdny a budu zde do konce sezóny.

V Pelhřimově taktéž působí americký hokejista Cameron Rossman. Znal si ho před svým příchodem do Pelhřimova a je snadnější mít spoluhráče ze stejné země?

Před svým příchodem jsem ho neznal, ale musím říct, že je to pro mě určitě snadnější, když tady nejsem sám. Musím se naučit jazyk a hlavně se naučit žít odlišný životní styl.

A jak bys popsal český životní styl a můžeš porovnat rozdíly mezi tím českým a americkým?

Tak nad touto otázkou se musím zamyslet (usměje se). Zdá se mi, že zde mají děti velký zájem o cizince, který mluví anglicky, což je určitě pozitivní. Mnoho lidí, co jsem potkal, tak byli velice ochotní s čímkoliv pomoci a rádi mě učí česky. Strašně miluji zdejší svobodu výběru. To mi tady určitě ulehčuje život. Uvědomil jsem si zde ale také obrovský rozdíl v životě. Tam, odkud pocházím, chce být každý ten nejlepší člověk ve svém životě a tvrdě o to za každých okolností bojuje a dělá pro sebe vše, jen aby byl nejlepší. Tady v Česku jsou lidé velice uvolnění a v pohodě. To určitě nemyslím nikterak špatně. Novému životnímu stylu se učím každý den.

Už umíš nějaká česká slova?

Ano, právě se učím základy, ale není to určitě nejjednodušší, takže to bude chtít čas, hodně času. Navštěvuji také hodiny českého jazyka, abych byl ještě lepší, ale stále je to hodně těžké.

Za Pelhřimov si odehrál už 2 zápasy. Jak bys je zhodnotil? Navíc si v prvním zápase vstřelil gól. Jak bys popsal celou situaci ?

První zápas byl dobrým startem do sezóny. Moje řada měla dobrý pohyb a mnoho šancí, které jsme si vytvořili. Jindřichův Hradec hrál ale dobře z obrany. K mému prvnímu gólu… Jak jsem řekl, má lajna se skvěle pohybovala s pukem a gól pramenil z tvrdé práce a napadání. Libor Bezděk a Martin Vysloužil to skvěle odehráli v rohu kluziště a já už jen musel najít místo, kam vystřelit, aby padla branka. Dostal jsem přihrávku a věděl jsem, že gólman byl slabší na vyrážečce, takže jsem věděl, kam zamířím.

Jaké jsou tvé cíle v hokej? Pro tuto sezonu a i do dalších sezón.

Chci dokázat, že ti, co ve mně nevěřili, se mýlili. Tuhle sezónu chci makat, co to půjde. Chci si vytvářet šance a co nejvíce bodovat. Dostat tento tým co nejvýš. Ale chci se také posunout do vyšší ligy. Chci vyzvat sám sebe, víc a víc, dokud nebudu mít už možnost posouvat se výš.

Foto: Osobní profil Gordyho Bonnela na sociální síti

Jiří Rada, Tomáš Bečka