HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.09.2015 | Redakce | A-tým

Bratr mi posílá každý nový článek, má přehled o dění Dolejš


Vzpomínáte na jednu z nejlepších sezón pelhřimovského hokeje, kdy v brance doslova zářil tehdy mladičký Daniel Dolejš? Právě tato sezóna otevřela talentovanému brankáři cestu až do nejvyšší české hokejové soutěže. Humpolecký rodák však ani nyní na pelhřimovský klub nezapomněl a celou vyhrocenou situaci bedlivě sleduje i ve Vítkovicích.

Dane, jak vzpomínáš na své působení v Pelhřimově?

Vzpomínám na něj moc rád, byl to můj první kontakt se seniorským hokejem a v Pelhřimově byla super parta.

Do Pelhřimova jsi přišel jako nadějný brankář, ale očekávalo se, jak se dokážeš poprat se seniorským hokejem. Co bylo pro tebe nejtěžší?

Těžko říct, co pro mě bylo nejtěžší. Zakončení hráčů je jiné než v juniorském hokeji, chodí více lidí, ale to všechno mi pomohlo a přidalo zkušenosti, ze kterých jsem mohl čerpat v dalších sezónách.

Dá se říct, že jsi v Pelhřimově nastartoval svoji profesionální kariéru? Poté již následovala totiž první liga a následně extraliga ve Vítkovicích.

Samozřejmě mi to pomohlo, usnadnilo mi to cestu dostat se do týmu v Brodě. Jsem moc rád, že jsem měl v Pelhřimově možnost zkusit si seniorský hokej.

Nyní jsi součástí týmu hrající nejvyšší českou ligu. Musel jsi něco na sobě změnit, nebo co všechno ti to přineslo, nebo naopak vzalo?

Nic jsem na sobě neměnil. Pořád se snažím hokej si užívat. Jediné co mi to vzalo, je čas doma. Jsem daleko od domova a od kamarádů, ale to už k hokejovému životu patří.

V současné době ale pelhřimovský klub bojuje o přežití. Zaznamenal jsi tuto situaci?

Samozřejmě, zajímá mě to! Sleduji pelhřimovský hokej na internetu. Bratr mi posílá každý článek, kde se ta nepříjemná situace řeší.

Jaký je na to tedy tvůj názor? Přeci jenom jsi tady prožil důležitou část kariéry.

Před každou sezónou se v Pelhřimově řeší budoucnost hokeje. Vždy se to nějak vyřešilo, tak doufám, že to dobře dopadne i tento rok. Byla by škoda, kdyby opravdu platily ty nesmyslné zákazy pro fanoušky nebo ještě hůř, kdyby zašla situace až k tomu, že by Pelhřimov hrál své zápasy v Humpolci.

Foto: www.hc-vitkovice.cz

Redakce