HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.08.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi v pondělí zahájili přípravu na ledě


Odbitím devatenácté hodiny se poprvé rozduněly mantinely pelhřimovského zimního stadionu pod palbou Ledních Medvědů. A – týmu totiž začala poslední fáze přípravy před druholigovou sezonou. Na ledě se celkem prohánělo sedmnáct hráčů a tři brankáři. Pondělní trénink vedl Jan Dvořák, zatímco staronový kouč Martin Meloun přihlížel na své svěřence jen z tribuny. Na ledě se proháněli i navrátilci Zdeněk Jelínek či Adam Rašner. Mezi zbrusu nové posily patří gólman Martin Černý nebo Adam Pometlo.

Lední Medvědi vstoupili do závěrečné fáze, která je má připravit nejen na přípravné zápasy, ale především na nový ročník druhé ligy, jenž letos startuje 12. září duelem v Klášterci nad Ohří.

Na led se postupně trousily hloučky hráčů. Hokejisté byli rozděleni na červený a bílý tým. Začalo se pozvolným rozbruslením a poté již následovala různá cvičení. Postupem času nabíral trénink na obrátkách. Bruslaři se nejprve pobavili u klasického baga, načež následovala hra tři na tři. Hra měla velký spád a nebyla nouze o šance a góly, jelikož se hrálo pouze na úzký proužek ledové plochy. Na závěr prvního společného tréninku si Medvědi vyzkoušeli samostatné nájezdy.

Mezi nové tváře pelhřimovského klubu patří Martin Černý. Rodák z Kladna působil minulou sezonu v Řisutách a letos se bude chtít poprat o post jedničky. Dalším nováčkem v pelhřimovském dresu se stal Adam Pometlo. Čtyřiadvacetiletý forvard nastoupil za Pelhřimov už v sezoně 2010/2011, kdy však stihl odehrát jen dva zápasy. Nyní se snaží zaujmout místo v sestavě, ovšem nikoli na postu útočníka, ale jako obránce.

S týmem zatím netrénoval Pavel Srdínko vinou zotavování se po operaci, avšak pelhřimovský trikot si znovu oblékli Adam Rašner, Zdeněk Jelínek a Jakub Kůrka, kteří by měli vyztužit zadní řady. Sestava Ledních Medvědů je ale obohacena i o dvě útočná tykadla. Z Dukly Jihlava se vrátil Martin Vysloužil a ze své rumunské štace zavítal zpět do Pelhřimova i Adam Vylíčil.

Sestava na prvním tréninku:

Brankáři:

Jan Čekal, Martin Černý, Michal Sochor

Červený tým:

Libor Bezděk, Tomáš Plachý, Jiří Kubát, Adam Pometlo, Richard Adam, Petr Votápek, Martin Tolkner, Adam Rašner

Bílý tým:

Bohumil Svoboda, Miroslav Kopic, Martin Hadrava, Martin Vysloužil, Filip Kasalý, Dominik Kasalý, Zdeněk Jelínek, Lukáš Siřiště, Jakub Kůrka

Tomáš Bečka