HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.02.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Zápas jsme měli pod kontrolou, má jasno Filip Beneš


Lední Medvědi si proti jindřichohradeckému rivalovi připsali teprve první domácí vítězství od 13.prosince 2014 a velkou měrou se na celkovém vítězství podílel Filip Beneš. Mladý útočník nejprve pohotově otevřel skóre utkání a i v jeho průběhu svojí aktivitou vytvářel množství brankových příležitostí pro své spoluhráče.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 3:2

Filipe, jaké je tvé hodnocení dnešního důležitého zápasu s Jindřichovým Hradcem?

Myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou, tedy až na ten konec, který jsme si trochu zkomplikovali sami. Podařilo se nám vsítit branku, kdy jsem to před brankářem zkusil tečovat a ono to vyšlo. Vzápětí další rychlá branka, která utkání nasměrovala naším směrem. Dobře jsme bruslili a šli jsme si pro vítězství, před zápasem jsme si řekli, že to dnes musíme urvat a jsme rádi, že to vyšlo.

Před samotným zápasem bylo o důležitosti utkání jasno, čekali jste od začátku spíše opatrný vývoj s tím, že první branka utkání pravděpodobně rozhodne?

Bývají takové zápasy, dnešek to jen potvrdil. Kdo dá první branku, tomu se hned hraje lépe a soupeř musí dotahovat. Dnes jsme se soustředili na to, abychom první branku dali my a dostali soupeře pod tlak. To se nám v posledních zápasech příliš nedařilo a i díky tomu jsme ztratili hodně bodů. Chtěli jsme si tak jako tak dnešní zápas užít, i přes nepříznivé postavení v tabulce.

Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný a před jeho polovinou se povedlo vsítit dva slepené góly, myslíš, že toto byl zlomový moment utkání?

Myslím, že ano, ty dvě branky nás nakoply, ale byl to jen důsledek toho, že jsme měli utkání, až na závěr, pod kontrolou. Dá se říct, že jsme až na posledních deset minut byli o krok vpředu a soupeře jsme dlouhou dobu nepustili na dostřel.

Ve třetí třetině nejprve přišel uklidňující třetí gól, ale zanedlouho hosté vsítili dvě branky a utkání mělo rázem nový náboj. Co se honí v takových momentech hráčům na ledě i na střídačce? Jasné vedení je pryč a opět se bojuje o každý puk.

My jsme si ani nepřipouštěli, že bychom mohli utkání ztratit, řekli jsme si, že ty body prostě musíme urvat a s tím jsme do závěrečných minut šli. Za každou cenu udržet tři body, to byl náš cíl. Šli jsme do toho po hlavě, navíc nás skvěle podpořil Čeky (Jan Čekal, pozn.red.), ten konec jsme uhájili hlavně díky němu, jednoznačně nás podržel. Zkrátka, důležité tři body zůstali doma.

Zbývají poslední dva zápasy základní části, v nichž bude Pelhřimov hájit účast ve vyřazovacích bojích, s čím do těchto utkání půjdete?

Musíme makat dál a snažit se zbylá utkání vyhrát, i když to bude těžké. Pokusíme se zabojovat o co nejlepší výchozí pozici. V tuto chvíli nechci spekulovat o možném soupeři pro play-off, nevím, jak je tabulka poskládaná, prostě musíme do každého utkání jít s tím, že chceme uspět.

Pavel Blažek