HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2007 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Jakub Holec: Byla to dobrá zkušenost


Pokud odečteme zápasy zpřed dvou let, kdy pelhřimovská juniorka sbírala zkušenosti ve skupině o udržení ve II. lize, sehrál premiérový zápas za dospělé útočník Jakub Holec. Potlesk si sice nevysloužil, na druhou stranu je nutné říci, že rozhodně nezklamal.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 3:0

Dostal jste příležitost okusit druhou ligu, která je tak trochu poznamenána prohrou. Jaké jsou tedy vaše dojmy z utkání?

Mám takové smíšené pocity. Rozhodně lépe by se mi o zápase povídalo, kdyby se nám povedlo vyhrát. Musím říci, že to bylo pro mě jako pro útočníka hodně těžké utkání. Písek hrál v obraně velmi dobře, těžko se procházelo už jen do jeho třetiny.

Je hodně velký rozdíl mezi ligou juniorů a třetí nejvyšší soutěží mužů?

Výkonnostní skok je každopádně znát. Je to mnohem rychlejší a podstatně více se hraje do těla.

Spolu s Votápkem jste hrál ve třetím útoku s o něco zkušenějším Špatenkou. Co po vás trenér chtěl?

Měli jsme hrát zezadu, dostali jsme za úkol neinkasovat. Směrem dopředu jsme žádné pokyny neměli, nicméně útočení jsme se nebránili.

Nakonec jste byli u klíčové situace zápasu. Votápek jen o kousek minul puk před brankou soupeře a tým pak z protiútoku po chybě v defenzívě dostal gól na 0:1. . .

Je to pravda. V té chvíli jsme měli smůlu. Votápkovi opravdu chyběly centimetry, aby to tam bekhendem dorazil. Kdyby se to povedlo, asi by zápas dopadl úplně jinak. Důležitý první gól jsme ale dostali mi. Je to hokej a nedá se nic dělat.

Byl první gól tím momentem, který definitivně rozhodl?

Asi ano. Nás to trochu zlomilo, soupeř toho chvilkového výpadku využil a pak už si to v obraně zkušeně pohlídal.

Spartak sužuje poměrně značná marodka na postech útočníků, navíc dnes nebyl nikdo z pendlů. Snad proto jste se dostal na led. I když to tedy z dlouhodobého hlediska na základ nevypadá, zahrát si druhou ligu není určitě pro mladého hokejistu špatná zkušenost. . .

Je to pro mě přinejmenším dobrá motivace. Navíc se v budoucnu může stát, že bude potřeba týmu vypomoci a já už budu na zápas lépe připraven z hlediska zkušeností, budu si počínat na ledě lépe, budu užitečnější.

Kamil Vaněk - Deník