HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.09.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Na závěr přípravy přijedou Žihadla z Moravských Budějovic


Poslední přípravný zápas je tady! Ve středu 11. září přitají pelhřimovští hokejisté Žihadla z Moravských Budějovic, kteří budou závěrečným soupeřem v přípravných duelech. Od 18:00 hodin tedy musí vše klapat tak, jak má, jelikož v sobotu 14. září startuje jednadvacátá sezona druhé ligy. V pelhřimovské sestavě již nastoupí druhá obranná posila z Havlíčkova Brodu Jan Pavlík a připraven do hry také bude gólman Daniel Brabec, který odchytal polovinu utkání v Jindřichově Hradci.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 1:0

Moravské Budějovice měly do přátelských utkání skvělý vstup. Ihned v prvním duelu porazily Horáckou Slavii Třebíč 6:4. Prvoligové mužstvo však nastoupilo do zápasu bez mnoha opor, přičemž šanci se ukázat dostali mladší hráči. O pět dní později pak smetly juniorku znojemských Orlů 9:3. První prohra přišla na domácím ledě, kde nestačily na aktivní Lvy z Břeclavi. Zatím poslední zápas proti Žďáru nad Sázavou se svěřencům trenéra Cakla hrubě nevyvedl. Z Bouchalek si odvezl debakl 2:7.

Sestava Žihadel si nijak neliší od té, která brázdila druholigové ledy minulý rok. Na soupisce stále figurují i bývalí hráči Pelhřimova jako například Jánský, Dostál či Zahradník, kteří táhnou ofenzivu žlutočerných.

Ačkoli se Žihadlům povedlo výborně vkročit do přípravné fáze, již 7. června jim příliš do smíchu nebylo. V Praze se totiž konal aktiv druholigových celků, kde funkcionáři odsouhlasili novou podobu ligy. A tím pádem také odsoudili Moravské Budějovice k velmi dlouhému a náročnému cestování. Nejdále pojedou Budějovičtí do Sokolova, přičemž jen cesta na sever bude 322 kilometrů dlouhá.

Žihadla vstupují do své druhé sezony v třetí nejvyšší sezony. A kdyby se měly ohlédnout za tou minulou, hodnocení by bylo dozajista kladné. Tým se totiž ihned v premiérovém ročníku probojoval do play-off. I přesto, že do něj vstupoval z nejhorší možné pozice, suverénnímu lídrovi z Hodonína nadělal plno problémů. Dvakrát totiž musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých pokaždé uspěli hráči ze Slovácka. Až poslední třetí zápas hovořil jasně pro Barusovi svěřence, když Drtiči doma vyhráli 12:0.

V nové sezoně se oba celky střetnou jen dvakrát. Dvacátého sedmého listopadu zamíří Pelhřimov na led Žihadel a v rámci posledního, 34. kola, zavítají Budějovice k řece Bělé. Pakliže nebudete ve středu 11. září přímo na zimném stadionu, je pro Vás připraven komentovaný online přenos.

Tomáš Bečka