HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov přivítal novou posilu v podobě Aleše Jelínka


Sedm sezon brázdil Aleš Jelínek prvoligová kluziště v dresu Rebelů z Havlíčkova Brodu. S týmem z Kotliny zažil i největší úspěchy červenomodrého mužstva. Slavil postup z baráže do druhé nejvyšší soutěže anebo si pětkrát zahrál play-off první ligy. Jenže nic netrvá věčně a to samé platí i o působení tohoto šestadvacetiletého beka v Havlíčkově Brodě. Během léta se v klubu změnilo vedení a s ním přišly i změny v sestavě. A právě Jelínek je jeden z hráčů, který si musel po sezoně hledat nové angažmá. Pelhřimovskému vedení se nakonec povedlo mladého obránce přivábit do svých řad a v úterý proti Žďáru nad Sázavou si odbyl vítěznou premiéru v trikotu s poutníkem na prsou.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 4:2

Předsezonním cílem pelhřimovského klubu bylo získat do svého kádru alespoň dva zkušené obránce. A díky zemětřesení v havlíčkobrodské kabině se mu tato situace usnadnila. Již v zápase se Žďárem nastoupil šestadvacetiletý Aleš Jelínek, který ukončil svou činnost v první lize. „Zpočátku jsme se nedohodli s Brodem, tak jsme volali panu Kučerovi a nějak jsme se domluvili,“ komentoval svůj přestup řízný obránce. V posledním přípravném zápase s Moravskými Budějovicemi by měl nastoupit i Jan Pavlík, taktéž posila do obrany z Havlíčkova Brodu, která nabírá formu po zranění.

Co přesně se událo v kádru Rebelů během srpna? Majitelé brodského klubu se rozhodli zrušit post generálního manažera, na kterém působil Augustin Žák. Ten vzápětí odmítl místo obchodního ředitele, a tak se po sedmi letech rozešel s tímto slavným klubem. Ve vedení vznikla nová pozice sportovního ředitele, kterou obsadil Miroslav Barus, jenž minulou sezonu trénoval Drtiče z Hodonína. A s touto změnou přišly i přesuny v sestavě. „Mně řekli, že už nemám výkonnost,“ pokrčil Jelínek smutně rameny.

Sto osmdesát sedm centimetrů vysoký bek odehrál v prvním mužstvu Havlíčkova Brodu celkem 283 zápasů, během nichž vstřelil jedenáct gólů a na dvacet čtyři přihrál. Zpráva o jeho výměně tedy přišla jako blesk z čistého nebe, jelikož Jelínek patřil mezi stabilní členy zadních řad. „Já jsem odehrál v první lize sedm let a nyní mi bylo řečeno, že nemám výkonnost. Jedná se o jejich názor a s ním se musím vyrovnat. Dobré pocity to samozřejmě nejsou. Ale takový je sport a tak to musím brát,“ říká odchovanec havlíčkobrodského hokeje.

První zápas za Spartak tedy Jelínek absolvoval včera proti Žďáru nad Sázavou. Nastupoval ve druhé obraně spolu s Richardem Adamem a ve třetí třetině pak s Radimem Žučkem. „Na utkání jsem se těšil hodně, protože jsem už dlouho žádné utkání nehrál. Dneska můžu říci, že z mé strany to bylo velice špatné. Měl jsem nové věci, takže doufám, že příští zápas to bude lepší,“ prozradil obránce, který nastoupil s číslem padesát pět.

Přestup do jiného celku bývá leckdy obtížný, ovšem Jelínek může profitovat z toho, že se s některými hráči seznámil už v předešlém působišti. „Znám tady dost kluků, protože působili v Brodě. Dá se říci, že půlku kabiny znám,“ usmíval se sympatický zadák. Jelínek se už také seznamuje s druhou ligou, ve které naposledy působil v sezoně 2008/2009, kdy v deseti zápasech vypomohl Žďáru nad Sázavou. „Kluci ve druhé lize si jdou zahrát hokej. Není to tady jako v první lize. Tam daleko více vyžadují disciplínu. Zde se snaží, bojují a jdou si prostě zahrát hokej,“ vysvětluje na závěr nová akvizice pelhřimovského Spartaku.

Tomáš Bečka