HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.09.2013 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovská kabina hlásí posily


Do prvního soutěžního utkání zbývá již pouze dvanáct dní a hokejisté ladí poslední nedostatky. Rušno je ovšem i v kanceláři klubu, kde se dojednávají poslední přesuny hráčů a výsledek je opravdu zajímavý. Vedení Pelhřimova v těchto dnech přivedlo trojici zkušených hráčů, mezi které patří obránci Jan Pavlík, Aleš Jelínek a útočník Miroslav Kopic. I o dalších nových tvářích se dočtete v článku.

Aleš Jelínek

Šikovný zadák prošel havlíčkobrodskou mládeží, přičemž si z juniorky Rebelů odskočil do stejných věkových kategorií konkurenční Jihlavy a Hradce Králové. V sezoně 2005 – 2006 se podílel na postupu A-mužstva bojovníků z Kotliny zpět do 1. ligy, kde od dalšího ročníku 2006 – 2007 pravidelně brázdí kluziště. V Havlíčkově Brodě se postupnými krůčky vypracoval v dlouhodobý a pevný pilíř defenzívy. Ze souboru trenéra Nováka se přesunul na výpomoc do druholigových sfér, kde pomáhal Žďáru nad Sázavou a jihočeskému Písku, přičemž v klubu od řeky Otavy si zahrál také prestižní play-off. V posledních letech je takřka neotřesitelnou stálicích mezi beky a na své konto postupně přidává jeden bod za druhým. Jedná se o spolehlivého beka, který nedaruje soupeři ani centimetr ledu zadarmo. Navíc mu nedělá výraznější problémy ani podporování útočných řad, dokáže nejen vstřelit důležitou branku, ale také připravit svým spoluhráčům šikovnou přihrávkou ideální střeleckou pozici. Daří se mu dobře číst hru a umí i pořádně přitvrdit.


Jan Pavlík

Jan začínal bruslit ve svých čtyřech letech a techniku bruslení ho učili jeho rodiče a poté už trenéři v tady Brodě. Honza se dostal na místo obránce ve starší přípravce, protože bylo málo obránců a od té doby podává na tomto postu spolehlivé výkony. Jeho kariéra mu však nepřinášela vždy jen hezké chvíle. Tu nejhorší si prožil ještě v žákovských letech, kdy mu zapadl jazyk, ale naštěstí mu jeden ze soupeřových hráčů pomohl, a tak zůstal naštěstí bez následků. Havlíčkobrodský rodák je hlavně defenzivní hráč a jako takový umí nejen rozdávat kvalitní přihrávky svým soupeřům, ale neváhá ani se střelou na branku. Honza od přípravek do teď hraje v Havlíčkově Brodě, kromě jedné sezóny – té postupové, kdy si naši Rebelové opět vybojovali prvoligovou příslušnost, to nehrál vůbec. Tu následující sezonu se Pavlík připravoval s juniorkou, ale oslovil ho pan Čelanský, a tak začal sezonu s A-týmem, kde vydržel dodnes. Kromě HC Rebel si zahrál také na střídavý start ve Spartaku Pelhřimov a v sezoně 2009-10 vypomáhal spolu s dalšími hráči Rebelů v play-off druhé ligy v Kutné Hoře. V následujícíh dvou sezonách si na své konto připsal shodně po osmi bodech. V ročnících 2011-12 a 2012-13 skončil shodně na třetím místě kanadského bodování obránců.

Miroslav Kopic

Pelhřimovská soupiska očekává dalšího odchovance z Havlíčkova Brodu. V tomto případě se jedná o čtyřiadvacetiletého útočníka, který se v brzkém věku vydal do dalekého Liberce. Na severu Čech objevil Kopice trenér Vladimír Čermák a díky výborným výsledkům za Tygry se již jako sedmnáctiletý talent pravidelně účastnil reprezentačních akcí své věkové kategorie. V sezoně 2007/2008 si připsal první starty ve druhé lize za Jablonec, kam ho poslal liberecký klub ze své juniorky, aby lépe zvládl přestup do nejstarší kategorie. Extraligovou premiéru mu vedení klubu naplánovalo na datum 23.12.2008. V předvánoční večer nastoupil proti Vítkovicím a jeho tým vyhrál 4.1. Dohromady Kopic nastoupil v elitní tuzemské soutěži k sedmi zápasům, v nichž si nepřipsal ani bod. Více než v Liberci ale poslední sezony působil v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Ve středních Čechách odehrál 187 zápasů, ve kterých vstřelil 21 branek a nahrál na 18 gólů.


Radim Žuček

Třetí posilou do zadních řad je pro letošní ročník Radim Žuček. Teprve sedmnáctiletý obránce pochází z Havlíčkova Brodu, kde také udělal své první hokejové krůčky. Během jedné žákovské kategorie však působil i v konkurenční Dukle Jihlava. Za mladší dorostence už zase válel v Kotlině. V únoru roku 2010 se Žuček probil do sestavy kraje Vysočiny, jenž bojovala na Hrách IV. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR, které se konaly v Liberci. Soubor kraje Vysočiny nakonec obsadil čtvrtou příčku. Na začátku této sezony se Žuček několikrát představil i v dresu Spartaku. v mladším dorostu nastupoval formou střídavých startů z Havlíčkova Brodu. Mladý bek má v pelhřimovském mužstvu poněkud složitější pozici, jelikož v juniorské kategorii odehrál pouze pět zápasů, tím pádem nemá tolik zkušeností mezi staršími spoluhráči.


Jakub Brychta

Po rodácích z Havlíčkova Brodu přichází na řadu hokejista, jenž má rodné kořeny v Jihlavě. Jednadvacetiletý forvard patřil už od žáků k velkým střelcům a trenéři ho častokrát povolali do vyšší věkové kategorie. Nejlepší sezonu mezi žáky prožil v sedmé třídě, kdy ve třiceti pěti zápasech nastřílel skvělých čtyřicet jedna branek a přidal dvacet osm asistencí. V juniorské kategorii Dukly Jihlava poprvé nastoupil už v šestnácti letech. Během této sezony nastoupil za juniory v play-out a za straší dorostence v play-off. Ani v jednom případě ale nebodoval. Úspěchy však talentovaný útočník nesbíral jen v hokeji, nýbrž i v hokejbale. Před třemi lety pomohl jihlavským starším dorostencům k zisku extraligového titulu. Premiéru mezi muži si odbyl minulou sezonu v dresu Chotěboře. V sestavě Lvů, ale i přes skvělé výkony v jihlavském útoku, nastupoval na pozici obránce. Zde odehrál devatenáct zápasů, v nichž nasbíral šest asistencí.


Bohumil Svoboda

Dvacetiletý forvard je důkazem toho, že pelhřimovský klub bude i nadále prosazovat své odchovance. Svoboda brzy odešel do Českých Budějovic, kde pravidelně nastupoval. Zatím nejlepší sezonu v jihočeské metropoli prožil v sezoně 2010/2011, kdy stihl ve čtyřiceti šesti zápasech posbírat stejný počet bodů za dvacet osm gólů a osmnáct asistencí. Talentovaného útočníka mohou pelhřimovští fanoušci znát již z minulé sezony. Tehdy vypomohl barvám Spartaku ve čtyřech zápasech. V přípravných zápasech na blížící se sezonu většinou nastupoval ve třetí formaci. Hbitý střelec má však potenciál se probojovat do jednoho ze dvou elitních útoků.


Adam Vylíčil

Stejně jako Bohumil Svoboda, tak i Adam Vylíčil pochází z královského města Pelhřimov. Čtyřiadvacetiletý útočník má i přes svůj nízký věk již za sebou několik zajímavých působišť. V sezoně 2009/2010 nastupoval v extralize juniorů za Slavii Praha. Tehdy nastupoval například po boku dnešního spoluhráče Martina Hadravy anebo Tomáše Hertla či Dimitrije Jaškina, kteří dnes působí v zámořských klubech NHL. Během angažmá v hlavním městě nastupoval i v první lize za Havlíčkův Brod a ve druhé lize za Sršně z Kutné Hory. Další zajímavostí je, že díky působení v Kotlině se seznámil i s Alešem Jelínkem a Janem Pavlíkem, o kterých si také můžete přečíst v tomto článku. Minulou sezonu se dravý útočník rozhodl pro svou první zahraniční štaci. Spolu s Adamem Rašnerem a Filipem Randou odcestoval do rumunského Galati. V jihoevropském velkoměstě si za osmadvacet utkání připsal rovných třicet branek a třicet dva asistencí, což dohromady dělalo skvělých šedesát dva bodů! Dle toho, jak nastupovaly jednotlivé formace v přátelských duelech, zatím vše nasvědčuje tomu, že třetí útok bude složen výhradně z pelhřimovských odchovanců a to ve složení Svoboda – Votápek – Vylíčil.


Použité foto a info: www.hcrebel.cz, www.hcdukla.cz, www.hokejbenatky.cz, www.klhvajgar.cz

Jiří Rada, Tomáš Bečka