HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.08.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

První přípravný zápas klepe na dveře. V pátek přijede Vajgar


Po jedenácti dnech přípravy na ledě se pelhřimovští hokejisté dočkali a 16. srpna od 18:00 přivítají mezi svými mantinely jindřichohradecký Vajgar. Tradiční soupeř udělal během letní pauzy několik změn, aby se už neopakovala blamáž z minulé sezony, kdy se hráči z jižních Čech umístili až na devátém nepostupovém místě. Novým lodivodem se stal Milan Kupka, jenž zítra přiveze do Pelhřimova o poznání silnější tým, než na který jsou fanoušci z minulých let zvyklí. Na pelhřimovské straně také dojde k jedné změně. Pelhřimovský dres už neobleče Jan Hrbatý, který se rozhodl kvůli rodinným důvodům skončit.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 4:4

U Hrbatky je teď na prvním místě rodina. A kvůli novému přerozdělení ligy by ji časově zanedbával. Ovšem do budoucna má stále dveře otevřené a pořád je zde varianta, že by mohl později znovu naskočit,“ uvedl jednatel klubu Aleš Kučera. Hrbatý strávil ve Spartaku šest sezon, během nichž nastřádal za 190 zápasů 98 branek a 124 asistencí včetně play-off.

Hradecký kádr taktéž opustil zkušený útočník. Martin Mařík se od této sezony opět připravuje v kádru Kohoutů z Tábora. Díru po Maříkovi ale zalepil zkušený forvard Kamil Glabazňa. Opavský rodák oblékl několikrát i národní dres v juniorských kategoriích a dokonce stihl dva zápasy za extraligové Vítkovice. Na přelomu minulého století ale musel Glabazňa nastoupit na vojnu do Jindřichova Hradce a od té doby brázdí ledy druhé ligy. Naposledy působil v Novém Jičíně, kde odehrál osm sezon.

Nejzvučnější posilou jindřichohradeckých je ale bezesporu obránce Stanislav Jasečko. Čtyřicetiletý veterán má zkušeností na rozdávání. V jeho životopise bychom našli jména českých extraligových klubů jako jsou České Budějovice, Vítkovice či Plzeň. Na Slovensku nastupoval za Košice, Poprad a Zvolen. Jeho prvním zahraničním angažmá se stalo Grand Rapids Griffins v USA. V sezoně 2001/02 se poprvé vydal na sever Evropy. Nejprve oblékal dres HV 71 ve švédské nejvyšší soutěži Elitserien. V témž ročníku pak putoval do sousedního Finska, kde nastupoval v SM – lize za Ässät. O rok později přestoupil slovenský obránce do ruské Superligy. Za Neftekhimik Nizhnekamsk odehrál 12 utkání, ve kterých si připsal 3 asistence. Poté vystřídal již méně známé hokejové destinace, mezi které patří italská, dánská či německá soutěž. V Jindřichově Hradci má Jasečko vyřízené hostování na dva roky.

Dalšími novými tvářemi v obraně se stali Josef Klement, Jiří Štěpán a Radek Kvasnička, který však místo v hradecké sestavě zatím jisté nemá. Zítra bude chybět v zadních řadách Ondřej Chmel, kterého trápí zranění. Na rozdíl od předchozích ročníků, kdy Jindřichův Hradec dorazil v srpnu vždy v kombinované sestavě, v pátek by měly nastoupit všechny opory, na které se bude Vajgar spoléhat v nadcházejícím ročníku.

Zatímco pelhřimovské hokejisty čeká úvodní krok do přípravných duelů, hráči od Vajgaru mají za sebou již dvě střetnutí. V úterý poměřili síly s Táborem, se kterým si však na jeho ledě neporadili a prohráli 4:6. O den později pak Hradec přivítal doma Žihadla z Moravských Budějovic, přičemž tento duel skončil po šedesáti minutách 2:2.

První zápas sezony začíná pro Spartak v 18:00. Jak se vydaří premiéra v novém ročníku a podaří se Pelhřimovským opět udolat jindřichohradecké hokejisty?

Vstupné na všechny přípravné zápasy činí 30 Kč.

Tomáš Bečka