HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.08.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovští hráči mají za sebou první trénink na ledě


V pondělní podvečer vyjeli hráči pelhřimovského celku poprvé na led, aby se společně začali připravovat na novou kapitolu druholigové sezony. Mezi mantinely nechyběly opory z minulého ročníku. Do červeného trikotu se oblékla první útočná řada Tecl – Plachý – Hrbatý. U Jana Hrbatého však ještě není definitivně dořešeno, zda bude v dresu Spartaku letos nastupovat. Foto z tréninku naleznete zde.

Jednadvacet hráčů se kolem čtvrt na osm postupně začalo objevovat na ledové ploše, aby zahájilo další část letní přípravy. Mezi bruslaři nechyběl ani Martin Tecl, který se opět rozhodoval, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. Po jeho boku se pohyboval i Jan Hrbatý, u kterého zatím není jisté, jestli nastoupí i do sezony. „Je ale pravděpodobné, že zde hrát bude. Na osmdesát procent zůstane,“ prozradil generální manažer Spartaku Aleš Kučera.

Na ledě se ovšem neobjevil útočník Pavel Suk, jenž minulý rok nastupoval i v obraně, a Jakub Kořínek. Ten bude hájit barvy Prostějova. Situace kolem Suka ale taktéž není uzavřená. „Pavla jsme ještě nekontaktovali. Je varianta, že se na tréninku ukáže. Zítra ještě přijde Pavel Pelán, což je pelhřimovský hráč. Přicestuje i Jakub Brychta, který hrál v Chotěboři. Postupně budou někteří hráči odcházet a opět se budou nahrazovat. Pavel Suk je jednou z variant. Víme, co od něho očekávat. Je schopen nastupovat v útoku i v obraně. Hlavně se musí vyřešit jeho pracovní vytížení. Ale pokud bude chtít hrát hokej, tak tady má dveře otevřené, protože víme, že disponuje kvalitami,“ vysvětlil jednatel klubu stav kolem nevysokého forvarda.

Dále se diskutovalo o možném příchodu Michaela Polcara. Dvaadvacetiletý útočník naposledy působil v Dukle Jihlava a jeho přítomnost by ještě zvýšila konkurenci v útočných řadách. „S ním jsme také ještě nemluvili. Hlavně proto, aby nebylo na ledě třicet hráčů. Jsou zde totiž Svoboda s Vylíčilem. To jsou hráči, kteří pocházejí z Pelhřimova, a kteří by vždy měli dostávat přednost. Jde o to, aby tito hokejisté tady byli. Je to náš záměr - dostávat do klubu pelhřimovské hráče,“ poznamenal Kučera.

Vylíčil nastupoval v sezoně 2012/2013 v rumunském klubu Galati a po jeho boku střílel góly Radim Křišťan, který se dnes také objevil v zahajovacím tréninku. Třetím do party, jenž loni brázdil rumunské ledy, byl Adam Rašner. Poté, co si v Galati přivodil nepříjemné zranění, se znovu objevil po boku svých bývalých spoluhráčů. Zda naskočí do soutěžních zápasů, ukáže až čas. V říjnu totiž znovu odlétá k angažmá do rumunského Galati.

Ve hře je také návrat obránce Petra Plcha. Ale stejně jako u Hrbatého, tak i u něj se rozhodne během tohoto týdne. Obranu pro tento ročník vyztuží navrátilec Jan Fibikar, jenž minulé roky strávil v Chotěboři. Novou tváří v útoku je pak Tomáš Mečiar, syn slavného otce Stanislava. Na trenérské lavičce dojde k jedné změně. Po boku Martina Melouna se po roční pauze opět představí Jan Dvořák. Jedničkou mezi třemi tyčemi zůstává Jan Čekal, jenž patřil předešlý ročník k výrazným osobnostem týmu.

Sestava na prvním tréninku:

Brankáři: Jan Čekal, Jan Jíra, Pavel Svoboda

Obránci: Adam Rašner, Jan Fibikar, Richard Adam, Zdeněk Jelínek, Petr Veselý, Dominik Kasalý

Útočníci: Martin Tecl, Tomáš Plachý, Jan Hrbatý, Libor Bezděk, Jiří Kubát, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Petr Votápek, Adam Vylíčil, Bohumil Svoboda, Tomáš Mečiar, Radim Křišťan

Tomáš Bečka