HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.07.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Chceme do play-off, hlásí Bezděk


Stejně jako minulý rok, tak i letos bude duo Libor Bezděk – Jiří Kubát u kormidla jedné mládežnické kategorii. Oproti minulé sezoně však letos trénuje mladší a starší žáky. Pětadvacetiletý forvard se také svědomitě připravuje na další sezonu i z pozice útočníka Spartaku. Sezona 2012/2013 byla pro pelhřimovského odchovance z osobního hlediska úspěšná. Ihned v prvním ročníku po návratu z Dukly Jihlava se stal s dvaceti sedmi trefami nejlepším střelcem týmu. Foto z posledního tréninku mladších a starších žáků si můžete prohlédnout zde.

Koncem června skončila mladším a straším žákům letní příprava. Během několika týdnů si hráči zdokonalovali fyzickou kondici před následujícím ročníkem. „Myslím si, že oba trenéři, jak já, tak i Jirka Kubát, jsme hodně spokojeni s letní přípravou. Samozřejmě se ale všechno ukáže až na ledě,“ ví trenér mladších a starších žáků.

Premiérový ročník v pozici trenérů Kubát i Bezděk zvládli na jedničku. Minulý rok vyhrávali se třeťáky jeden turnaj za druhým. Proto se i letos očekávají dobré výsledky. Jenže Bezděk mírní optimismus. „S Jirkou kluky vůbec neznáme. Nevíme, jak hrají na ledě. Takže teď nedokážu říci, jaké jsou naše cíle pro tuto sezonu,“ říká vysoký forvard. „Hlavně minulou sezonu jsme měli malé děti, kteří hráli na malé hřiště, tzv. minihokej, a nyní už budou hrát na celé hřiště. Takže cíle budou určitě postupné,“ přemítá Libor Bezděk.

V týmu navíc působí i několik hráčů, kteří by mohli ještě nastupovat o kategorii níže. „To, jak budou mladší hráči nastupovat, ještě řešíme. Ale samozřejmě pro každého mladšího hráče je dobré, když nastoupí na ledě proti starším klukům. Takže to v plánu určitě máme,“ potvrdil Bezděk zabudovávání mladších hokejistů mezi ty starší.

Ale i sám Bezděk musel podstoupit letní dril, aby mohl navázat na své loňské výkony. „Moje letní příprava byla taková, že jsem trénoval jak s týmem, tak i individuálně. A nyní celý červenec budu trénovat ještě sám,“ prozradil nejproduktivnější muž play-off z pelhřimovského klubu.

Právě důležité góly a cenné asistence se od Bezděka čekají i letos. Zvláště poté, co si v minulém ročníku připsal 46 bodů v 36 zápasech. „Počítám s tím, že ode mě budou fanoušci očekávat minimálně to samé. Budu se s tím muset poprat a podat co nejlepší výkony. Ale myslím si, že důležitější jsou výkony celého týmu než jednotlivců,“ má jasno nebezpečný zakončovatel.

Vděčným tématem mezi všemi fanoušky i hokejisty je nové přerozdělení druhé ligy. Svůj názor nabídl i Bezděk. „Na rozdělení druhé ligy jsou různé ohlasy. Uvidíme, jak to bude fungovat v sezoně, když hodně hráčů bude v práci a nebudou moci odcestovat na zápasy. Uvidíme, v jakých sestavách budeme nastupovat a jak se bude sezona vyvíjet," zamýšlí se pelhřimovský kanonýr. Jaké jsou tedy cíle klubu? „Takhle dopředu nedokážu říct, jaké až máme cíle. Jeden je ale jasný, chceme do play-off,“ odhodlaně dodal na závěr pelhřimovský útočník.

foto: Martin Tkadlec

Tomáš Bečka