HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.06.2013 | Tomáš Bečka, foto: Eva Solaříková | A-tým

Zdeněk Jelínek: Únavu pociťuji, ale ta k tréninku patří


Úvodní část letní přípravy na nadcházející sezonu mají hráči Spartaku za sebou. Trojlístek Filip Kasalý, Dominik Kasalý a Zdeněk Jelínek se sešel ve čtvrteční podvečer na zimním stadionu, kde pod dohledem kondičního trenéra Radka Vitovského hodinu a půl tvrdě pracoval. Fotografie z posledního tréninku si můžete prhlédnout zde.

Zdeňku, jak se cítíš po letní přípravě?

Po letní přípravě se cítím skvěle. Mám z ní dobrý pocit. Samozřejmě pociťuji i únavu, ale ta k tréninku patří.

Jsi rád, že je suchá příprava už u konce?

U konce je společná část letní přípravy. Teď už se jedná o individuální trénink, takže bych o konci rozhodně nemluvil.

Co bylo na letní přípravě nejtěžší?

Pro mě osobně je každoročně nejtěžší první týden letní přípravy.

Letos jste se museli vypořádat i s rozmary počasí. Jak jste to zvládali?

Co se týká počasí, tak s ním zase tak velký problém nebyl. Měli jsme k dispozici plochu na zimním stadionu, kde jsme počasí vůbec řešit nemuseli.

Druhá liga se přerozdělila na dvě skupiny a Pelhřimov bude mít rázem sedmnáct soupeřů. Jaký je Tvůj osobní názor na toto přerozdělení?

Vůbec netuším, proč k takovému rozdělení došlo, ale určitě pro to nějaký důvod byl. Bude to pro nás velká změna a uvidíme, jak se s tím dokážeme vypořádat.

Zatraktivní se tím liga? A jak těžké budou pro hráče leckdy dlouhé cesty na stadiony svých soupeřů?

Podle mě k zatraktivnění dojde a doufám, že to na pelhřimovský stadion přiláká co nejvíc diváků. Když vidím, co nás čeká za cestování, tak doufám, že to bez problémů zvládneme. Přece jenom to bude časově náročnější.

Minulý rok jsi patřil ke stabilním článkům pelhřimovské obrany, ale v play-off sis tolik nezahrál. Jakou roli očekáváš letos a jaké jsou tvé osobní cíle pro letošní sezonu?

Před play-off se mi přestalo dařit, proto pochopitelně dostali prostor hráči, kteří na tom byli lépe. Rozhodně bych chtěl být na ledě co nejčastěji a být co nejvíce užitečný, což chce každý hráč. Uvidíme, jak se budou věci vyvíjet během sezóny.

Tomáš Bečka, foto: Eva Solaříková