HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.06.2013 | Pavel Blažek, Tomáš Bečka, foto:Eva Solaříková | A-tým

Nemusím běhání na dlouhých tratích, přiznal se Jan Čekal


Hokejová příprava na druholigový ročník je již v plném proudu, první tréninkové dávky mají za sebou i hokejisté pelhřimovského Spartaku. O své osobní dojmy z probíhající přípravy se podělila pelhřimovská brankářská jednička Jan Čekal. V rozhovoru zavzpomínal na loňskou sezónu a poodkryl zajímavý osobní cíl.

Začala letní příprava. Jak se zatím potýkáš s letními tréninky?

Letní tréninky celkem zvládám, i když úterní běhání je celkem náročné.

Je nějaký prvek nebo cvičení, které máš na letní přípravě rád? A které vyloženě nemusíš?

Tak asi jako většina hokejistů mám při letní přípravě v oblibě fotbal. Ani já nejsem výjimka. Jestli něco během letní přípravy nemusím, pak je to běhání na dlouhých tratích.

Minulou sezónu ses poprvé dostal na pozici jedničky týmu. Jak si přijal tuto roli? Užíval sis ji, nebo zde byla trochu i nervozita?

Jsem rád, že jsem si konečně taky zachytal víc jak 15 zápasů za sezónu (smích). Musím přiznat, že jsem si tuto novou roli celkem užíval. Ale nervózní jsem byl při každém zápase.

Nakonec ses stal jednou z postav, která táhla tým do play-off, což značí i to, že fanoušci Tě zvolili pětkrát v řadě za Hráče měsíce. Co na to říkáš a překvapilo Tě to?

Tak určitě jsem to nečekal a mile mě to překvapilo. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem fanouškům, kteří mi v těch anketách zaslali tolik hlasů.

Jak bys vůbec zhodnotil minulý ročník?

Začátek sezóny byl celkem dobrý, do Vánoc jsme byli na čtvrtém místě, ale po Vánocích se nám přestalo dařit. Vyhráli jsme pouze tři zápasy a to je žalostně málo. Poté se ta "forma" přenesla i do play-off, kde to dopadlo špatně.

Jaké jsou vize týmu pro nastávající ročník?

Máme ve skupině nové týmy, od kterých nevíme, co můžeme čekat. Je proto těžké nějaké konkrétní cíle stanovit, ale pokud jde o můj názor, rád bych, aby tým skončil do 10. místa.

Jaké jsou Tvé osobní cíle, nejen pro následující sezónu?

Mám takový krásný sen. Chtěl bych si v dresu Spartaku Pelhřimov zahrát hokejovou extraligu (smích). Bylo by to krásné, ovšem pravděpodobně se mi to nesplní (smích).

Pavel Blažek, Tomáš Bečka, foto:Eva Solaříková