HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.03.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Díky jedné povedené třetině se nedá zvládnout celá série, hodnotí čtvrtfinálový nezdar kapitán Tecl


Třetí čtvrtfinálové utkání proti Žďáru nad Sázavou znamenalo zápasovou tečku pro pelhřimovský Spartak v této sezóně. O krátké hodnocení tohoto zápasu se postaral Martin Tecl. Kapitán Spartaku se na hřišti bil jako lev, jeho dva vstřelené góly však na návrat čtvrtfinálové série do Pelhřimova nestačily.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 6:4

Jaké jsou Tvé dojmy z právě ukončeného třetího čtvrtfinálového zápasu?

Pozitivní dojmy převažují z tohoto třetího zápasu, mrzí nás ty dva úvodní duely, protože dnes se ukázalo, že se soupeřem se dalo hrát, dnes byl Žďár pro nás rovnocenný soupeř.

Opět Plamenům vyšel začátek utkání, tentokrát si ovšem soupeř klidný náskok nevybudoval. Jak jste reagovali na vývoj utkání?

První třetinu se nám podařilo odvrátit některé žďárské útoky. Něco jsme si řekli a ve druhé části jsme našli recept na soupeřovu hru. Bohužel, dnes rozhodoval asi fakt, že v závěru utkání jsme neměli tolik sil jako soupeř a také rozhodlo využívání šancí. Soupeř předváděl celou sérii nacvičené akce, měli to natrénované, my jsme byli dva zápasy o krok všude později, z tohoto pohledu postoupil Žďár zaslouženě.

V dnešním zápase se Ti povedlo dvakrát překonat Slámu v domácí brance, zejména Tvá první branka by se dala označit jako vybojovaná. Co se dělo na brankovišti?

Podařilo se nám vytvořit před bránou tlak, hodně se střílelo a já se dostal k dorážce. Takových akcí nám Žďár v celé sérii nabídl spoustu, tlačit se do brány v podobných situacích, to se nám ve čtvrtfinále moc nedařilo.

Spartak postupně stáhl náskok domácích a gólem na konci druhé třetiny se dostal do vedení. Jak moc mrzí fakt, že se nepodařilo vrátit čtvrtfinálovou sérii do Pelhřimova?

Druhou třetinu jsme Žďár přehráli, ale byla to jediná třetina za celou sérii. Díky jedné povedené třetině se nedá zvládnout celá série. Dnes se poslední třetinu čekalo, kdy to tam domácím spadne, jejich tlak byl silný a my jsme už tolik nestačili tempu hry jako ve druhé třetině. Samozřejmě je nám líto, že se čtvrtfinále nepodařilo zdramatizovat.

Dá se tedy říci, že s čtvrtfinálovou sérií nemůžete být spokojeni.

Tak to je jasné, tři zápasy, tři prohry, o nějaké spokojenosti nemůže být řeč. Je to velké zklamání.

Spartaku dnes skončila sezóna, chtěl bys touto cestou vzkázat pár slov fanouškům? Jak by se dala tato právě ukončená sezóna ohodnotit?

Fanouškům bych určitě poděkoval nejenom za toto čtvrtfinále, ale za podporu v celé sezóně. Teď mám sice myšlenky trochu jinde, ale až se za pár dní ohlédnu zpět, tak šesté místo po základní části se dá považovat za úspěch, jen mrzí to play-off. To je úplně jiná soutěž, než základní část a my jsme v nejdůležitějších zápasech sezóny neměli dost sil, Žďár byl lepší a postoupil zaslouženě.

Pavel Blažek