HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.03.2013 | Tomáš Bečka, foto: Eva Solaříková | A-tým

Play-off je odměna za práci v sezoně, říká trenér Meloun


Po dvou letech si pelhřimovští hokejisté znovu zahrají play-off. Letos je to navíc okořeněné tím, že na sebe narazí dva rivalové z Vysočiny. Pelhřimov a Žďár svedou vypjaté bitvy, přičemž hned ta první je na programu zítra na Bouchalkách. Martin Meloun zažije v roli trenéra již své druhé vyřazovací boje. V sezoně 2010/2011 nestačila jeho družina na Milevsko. Uvidíme, zda-li devětatřicetiletý kouč tentokrát napíše šťastnější kapitolu s názvem play-off.

Jste spokojený s tím, že tým narazí v play-off na rivala ze Žďáru nad Sázavou?

Hlavně pro fanoušky je to lákadlo, protože se jedná o derby. Na všechny zápasy by mohlo přijít hodně diváků, takže i atmosféra by mohla být výborná.

Asi se shodneme i na tom, že pro Pelhřimov jsou Plameny příznivější soupeř než Technika.

Dle výsledků asi ano. Proti Technice se nám příliš nedaří, ale ani proti Žďáru to letos nebylo kdoví jaké. Každopádně to ale bude snad pěkná série, na kterou si diváci najdou cestu.

S čím se budete snažit vyrukovat proti Žďáru?

V posledních zápasech jsme dostávali strašně moc gólů. Rozhodně na tom musíme zapracovat. Samozřejmě si k tomu řekneme i jiné pokyny.

V roli trenéra Vás čeká již druhé play-off. Vzpomenete si ještě někdy na bitvy s Milevskem?

Vzpomínám, že to byla docela rychlá série. Nejprve jsme u nich prohráli, na druhý domácí zápas nám přijela i výpomoc z Tábora a vyhráli jsme 1:0. Před třetím zápasem jsme měli marodku a možná taky kvůli tomu jsme prohráli docela vysokým rozdílem. (2:6 - pozn. autora) Nevím přesně, co bylo špatně. Oni měli asi prostě lepší formu.

Těšíte se na čtvrtfinále, nebo tyto boje vyhlížíte s lehkou nervozitou?

Pro každého hráče i trenéra je play-off odměna za práci v celé sezoně. Jestli si kluci budou chtít hodně zahrát, tak pro to musí něco udělat.

Tomáš Bečka, foto: Eva Solaříková