HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.01.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Rozhodl důraz před bránou, hodnotí nepovedené utkání se Žďárem Hynek Kůdela


Sobotní utkání se Žďárem nad Sázavou okomentoval brankář Hynek Kůdela. Dvaadvacetiletý brankář, který má na Vysočinu vyřízené střídavé starty z prvoligového Berouna, se poprvé představil na pelhřimovském ledě, ovšem ani on nedokázal zlomit závěrečný nápor Plamenů, kteří si z Pelhřimova odváží dva body do druholigové tabulky.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 4:5 pr.

Jak hodnotíš dnešní nepovedený zápas, který byl zároveň premiérový před domácími fanoušky?

Zápas se mi nehodnotí dobře, protože jsme to měli dobře rozehrané a přesto jsme prohráli. Podle mě rozhodl důraz před bránou, když jsme vedli 4:3 a zbývaly zhruba tři minuty do konce, měli jsme si víc hlídat prostor před bránou, rozhodující branky v tomto zápase padly z dorážek. Na druhou stranu jsme bojovali a vsítili čtyři branky, na které bychom doma měli vyhrát, dnešní neúspěch částečně beru i na sebe.

Pro pelhřimovské publikum jsi nová tvář, jakou formou zde budeš dále působit?

Mám vyřízené střídavé starty z Berouna, je to tak, že se domluvím v Berouně a pokud nebudu v první lize chytat, měl bych jezdit do Pelhřimova.

Jakou úlohu v Tvém příchodu sehrál pan Totter, bývalý trenér Berouna a dnes jeden z asistentů trenéra Melouna?

Myslím, že on na mém působení zde nemá žádný velký podíl. Ty střídavé starty byly domluveny již dříve, já jsem byl v Berouně po zranění a chtěl jsem se někde rozchytat. Domlouval jsem se s Ivanem Padělkem a panem Kučerou.

Kdy ses dozvěděl, že dnes nastoupíš za pelhřimovský Spartak?

Byli jsme s panem Kučerou domluveni již od včerejška, že v sobotu nastoupím. Byl jsem i na pátečním tréninku a do Berouna jsem už nejel.

Během působení v Berouně byl Tvým kolegou i Adam Svoboda, v současnosti brankář extraligové Plzně. Jaká s ním byla spolupráce?

Spolupráce s Ádou (Adam Svoboda, pozn.aut.) byla super. On je hodně svůj, ale já ho mám rád, nezkazí žádnou legraci. V Berouně působil formou střídavých startů z Plzně, když tam působil Tuukka Rask, takže jsme se většinou viděli jen v den utkání. Má odchytáno spoustu zápasů a chytá s absolutním nadhledem. Mám na něj dobré vzpomínky a určitě jsem od něj i něco okoukal, snažil se nám, mladým brankářům, pomoci.

foto: medvediberoun.cz

Pavel Blažek