HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Nový trenér na pelhřimovské lavičce


Pelhřimovský klub získal do svých řad novou posilu. Nejedná se však o novou tvář do pole, leč na trenérskou střídačku. Martinu Melounovi bude sekundovat Aleš Totter. Rodák ze Světlé nad Sázavou stál po boku trenéra Melouna již v sobotu v Břeclavi, ovšem premiéra nedopadla příliš slavně. První zápas před pelhřimovskými fanoušky si Totter odbude v sobotu v derby proti Žďáru nad Sázavou.

Aleš Totter má i přes svůj nízký věk již plno zkušeností. Bývalý mládežnický trenér Sparty se fanouškům na Vysočině poprvé vryl do paměti během svého působení u jihlavské Dukly. Zde totiž vytáhl místní juniory z první ligy do extraligy juniorů. Dobrá práce u této věkové kategorie ho vynesla až na pozici asistenta A-týmu, kde stál po boku Bedřicha Ščerbana a Romana Mejzlíka. V následující sezoně ovšem neodolal vábení Chomutova a po třetí prosbě již kývl na nabídku trénovat tamější juniory. Na podzim roku 2009 vystřídal na severočeské střídačce Petra Nekvindu.

V červenci příštího roku ovšem Totter ze severu Čech odešel. Dostal totiž nabídku působit u mládežnického hokeje při NHL. V Americe absolvoval roční stáž v Detroitu. Ve městě, kde hrají slavní Red Wings, figuroval v akademii Petra Klímy. Navíc nahlédl i do zákulisí MS hráčů do 20 let v Buffalu.

Po této zkušenosti se vrátil do Evropy. Konkrétně na Slovensko, kde se ujal týmu Lev Poprad, jenž hrál MHL, tedy juniorskou sestřičku KHL. U našich východních sousedů však skončil předčasně. „ Nechci být loutkou na střídačce, jsem pro férovou práci. Než aby mi sportovní ředitel nařizoval, koho mám postavit, raději toho nechám," svěřil se tehdy Totter pro web hokej.cz a v únoru roku 2012 se s klubem rozloučil.

Jeho další kroky vedly již do tuzemské ligy. Zakotvil ve středních Čechách, kde se stal lodivodem prvoligových Medvědů z Berouna, kde po výměně vedení klubu sestavoval mužstvo, jenž by bylo schopno se prokousat do play-off. Jenže výsledky nebyly ideální, a tak se představenstvo družstva rozhodlo pro impuls v podobě prosincové výměny Tottera za Petra Nováka.

Nyní bude Aleš Totter působit ve Spartaku na více pozicích. Mimo věnování se A-týmu bude nápomocen i mládeži, a to jak 1-2. třídě, tak mladším a starším žákům. Pelhřimovští fanoušci uvidí nového trenéra v akci již tuto sobotu od 18:00 hodin, kdy k řece Bělé zavítá druhý celek tabulky a odvěký rival - Žďár nad Sázavou.

foto: medvediberoun.cz

Tomáš Bečka