HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.12.2012 | Tomáš Bečka | Mládež

Druháci se na turnaji v Benešově popasovali s Kladnem či pražskou Spartou


Tento pátek se hokejisté druhé třídy zúčastnili turnaje v Benešově. Do turnaje zasáhla čtyři kvalitní družstva. Spartak, domácí Lvi, Sparta Praha a Rytíři Kladno. V zahajovacím utkání proti klubu, který vlastní Jaromír Jágr, nezvládli svěřenci trenéra Simandla první třetinu a následně prohráli 2:5. Ve druhém duelu si pelhřimovští bruslaři poradili s Benešovem a na závěr čekala na hráče z města rekordů a kuriozit pražská Sparta. Pražané tento střet přeměnili v jasnou záležitost a zvítězili 19:7. Po každém zápase navíc následovaly samostatné nájezdy, které však už neměly vliv na konečný výsledek. Jednotlivá utkání krátce zhodnotil trenér Simandl.

Spartak Pelhřimov - Rytíři Kladno 2:5 (1:4, 0:0, 1:1)

Branky: Pospíšil, Hájek

Zákroky gólmana: Beran – 16 zásahů

Petr Simandl: První zápas jsme odehráli s Kladnem, kde naši hráči nezvládli první třetinu, kterou jsem prohráli 1:4. V dalších dvou třetinách jsme již s nimi odehráli vyrovnaný zápas, ale gólový rozdíl jsme již nedokázali smazat.

Spartak Pelhřimov - Vodní Lvi Benešov 14:5 (5:1, 3:2, 6:2)

Branky: Coufal (6), Zukal (2), Strnad (2), Hájek, Čeněk, Pospíšil, Hubata

Zákroky gólmana: Beran – 16 zásahů

Petr Simandl: Druhý zápas jsme odehráli s domácím mužstvem Benešova, kde jsme od začátku jasně kralovali a zaslouženě vyhráli.

Spartak Pelhřimov - Sparta Praha 19:7 (1:6, 2:6, 4:7)

Branky: Coufal (5), Strnad, Zukal

Zákroky gólmanů Beran – 20 zásahů

Petr Simandl: V posledním zápase jsme nastoupili proti mužstvu z Prahy, které celý turnaj jasně ovládlo, a tak jsme i přes dobrý výkon našich dětí podlehli Spartě 7:19. V tomto zápase zcela jasně herně dominoval Kevin Coufal, který nastřílel soupeři 5 gólů. I přes herní převahu během zápasu, jsme zcela ovládli soutěž v samostatných nájezdech, kde jsem proměnili ze čtrnácti nájezdů devět, kdežto soupeř po skvělém výkonu našeho gólmana Marka Berana proměnil pouze dva.

Sestava Spartaku

Marek Beran - Tomáš Strnad, Kevin Coufal, Filip Hájek, Tomáš Čeněk, Pavel Simandl, Václav Pospíšil, Vojtěch Hubata, Adam Zukal, Lukáš Kolda, Robert Váňa

trenér: Petr Simandl

Konečné pořadí

1. Sparta Praha
2. Rytíři Kladno
3. Spartak Pelhřimov
4. Vodní Lvi Benešov

Petr Simandl: I přes nižší věkový průměr našeho mužstva, které bylo složeno z poloviny hráčů z druhých tříd a z poloviny hokejistů z prvních tříd a předškoláků, tak hráči odvedli pěkný výkon, se kterým jsem byl spokojen a potvrdilo se, že jsem schopni konkurovat i dětem z věhlasnějších klubů.

Tomáš Bečka