HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.12.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Věděli jsme, že Chotěboř nebude snadný soupeř, říká Hrbatý


K poslednímu letošnímu zápasu se krátce vrátil Jan Hrbatý. Jeden z elitních střelců Spartaku celkem třikrát překonal Mahdala v brance Chotěboře, čímž nasměroval Spartak k důležitým bodům.

Tento článek patří k zápasu PEL - CHO 4:1

Jak bys okomentoval vítězný zápas s Chotěboří?

Ještě před zápasem jsme věděli, že Chotěboř nebude snadný soupeř. Sice přijela oslabena, ale její mladí hráči nám svojí aktivitou dělali problémy. Takovéto zápasy jsou vždy těžké, i když to tak tabulkově nevypadá. Šlo jen o to, kdy se nám podaří dát první gól. Začátek se nám sice nepovedl, ale pak už to bylo dobré.

Hned zkraje zápasu přišla pro Spartak studená sprcha v podobě inkasovaného gólu. Dlouho se Vám nedařila kombinace, neproběhla v hlavách vzpomínka na nepovedený zápas se stejným soupeřem z října letošního roku?

Nic podobného jsme si nepřipouštěli. Myslím, že nás inkasovaný gól semkl, tušili jsme, že to nebude jednoduché, posadili nás na zadek a začali jsme makat.

Zápas se Ti povedl, soupeřova brankáře si překonal hned třikrát. Která z branek byla nejdůležitější?

Důležité byly všechny, předcházeli jim krásně sehrané akce. Dvakrát mi to krásně hodil Plášek (Tomáš Plachý, pozn.aut.), jednou se mi povedlo tečovat pěkné nahození na bránu.

Koncem zápasu se na ledě přiostřilo, výsledkem byly přesilové hry hostů, některé i dvojnásobné. Nestrachovali jste se o výsledek?

Strach jsme měli, neklapalo nám to v obraně, nechali jsme se zbytečně vylučovat. Počítali jsme s tím, že ten zápas se může vyvíjet podobným směrem, ale naštěstí jsme to zvládli.

Blíží se konec roku, chtěl bys vzkázat něco fanouškům?

Chtěl bych všem fanouškům popřát hezké svátky, hlavně hodně zdraví a abychom se v lednu zase sešli a dohráli tu sezónu tak, jak je zatím rozehraná.

Pavel Blažek