HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.11.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Souboj sousedů v tabulce - pátý Spartak hostí čtvrtý Nymburk


Ve středu 14.listopadu uvidí diváci na pelhřimovském zimním stadionu utkání dvou sousedů v tabulce. Soupeřem Spartaku Pelhřimov bude NED Hockey Nymburk. Zatímco při prvním měření sil se středeční soupeř nacházel na prvním místě, teď figuruje na postě čtvrtém. Další cesta za ligovými body začíná v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 5:1

NED Hockey Nymburk

Středočeskému klubu aktuálně patří v druholigové tabulce čtvrtá příčka, s náskokem plných osmi bodů na Spartak Pelhřimov, který se, i přes debakl v Hodoníně, nachází na pátém místě. Nymburští v dosavadním průběhu soutěže ze 13 zápasů osmkrát odcházeli jako vítězově, z toho sedmkrát v základní hrací době. Nymburské fanoušky určitě těší skutečnost, že hned dvakrát se jejich týmu podařilo zvítězit nad regionálním rivalem z Kolína - nejprve na ledě Kozlů Nymburk dokázal otočit téměř ztracený zápas a bral 2 body za vítězství 6:5 po samostatných nájezdech, začátek listopadu přinesl mnohem jednoznačnější souboj, kdy žlutomodří doma porazili Kolín jednoznačně 5:0. Nymburk letos sbírá ligové body hlavně na svém domácím stadionu, ovšem i z venkovních kluzišť se jim často daří nějaký ten bodový import.

V brankovišti našeho středečního soupeře se pravidelně střídají Daniel Kareš s Romanem Matouškem. Více minut zatím odchytal prvně jmenovaný, jehož průměr obdržených branek činí necelé čtyři branky na zápas.

V obranných řadách Středočechů je nejproduktivnější Ondřej Malinský. V dosavadním průběhu vstřelil dvě branky a dalších šest připravil přihrávkou. Dalšími produktivními obránci Nymburských jsou Josef Šefl (2+5) a David Sem (2+3).

Nebezpečí pro obranu Spartaku bude určitě představovat Jiří Martinec, který v průběhu letošní sezony pětkrát střílel ostrými a v osmi případech se na vstřelení branky podílel asistencí. V produktivitě je následován Filipem Velechovským (4+8) či Davidem Jonášem (5+5) a Přemyslem Sedlákem (4+6).

Letošní první měření sil se odehrálo 3.října, kdy Spartak zajížděl k utkání na nymburský led. Hosté se rychle dostali do vedení brankou Plachého, v dalším průběhu ale Nymburští otočili průběh utkání. Spartak ovšem náskok domácích postupně snižoval, vyrovnávací branku vsítil Kubát 48 sekund před závěrečnou sirénou. V prodloužení rozhodnutí nepadlo, na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, ve kterých Hrbatý, Plachý a Bezděk vystříleli Pelhřimovským vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.

Pavel Blažek