HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.09.2012 | Tomáš Bečka | Mládež

Naše hokejová škola bude mít přínos pro malé talenty, je přesvědčen Ivan Padělek


Už i nejmladší hokejisté si odbyli své soustředění před nadcházející sezonou. Pod vedením Ivana Padělka a Petra Simandla se malí hokejisté svědomě připravovali na další zápasy. V hokejové škole Ivana Padělka okusili přípravu na ledě, atletická cvičení, ale i návštěvu kabiny pelhřimovského A – týmu. Fotografie ze soustředění naleznete zde.

Soustředění před nastávajícím ročníkem. Nutná součást každé hokejové sezony. Pro malé hokejisty nastala tato povinnost před bezmála dvěma týdny. Svěřenci trenérů Simandla a Padělka si soustředění užívali. A nejen oni. „Protože to bylo úplně první soustředění naší hokejové školy, tak jsem to velmi prožíval. A můžu říct, že mě to opravdu hodně bavilo,“ přiznal sedmatřicetiletý matador.

Pro zkvalitnění tréninků byli navíc na tréninky přizváni i další hráči. „Účastnili se profesionální hráči z Berouna a také Adam Rašner. Potřebovali jsme dětem ukázat, kde dělají chyby a zároveň jim předvést, jak by měl hokejista ovládat bruslení, přihrávky a střelbu,“ popisuje asistent trenéra A – týmu.

„Soustředěni bylo zaměřeno na vylepšeni techniky bruslení, vedeni kotouče, práce s holí a střelby,“ říká Padělek a pokračuje ve výčtu. „Dalším důležitým bodem soustředěni byla příprava mimo led, do které jsem zařadil speciální gymnastický program pro zlepšeni obratnosti a orientaci hráčů. Kladl jsem důraz na to, aby každý hráč byl postaven před velmi náročné cviky a zvýšenou fyzickou zátěž. Vše bylo plánováno s ohledem na věk a schopnosti mladých borců. Měli jsme na soustředění kluky od předškolního věku až po starší žáky. To znamenalo vytvořit tréninkové plány pro několik věkových skupin. S pomocí kolegů a profesionálních hráčů se nám záměr vydařil. Z celé akce jsem měl velmi dobrý pocit,“ vypráví Padělek o své hokejové škole.

Celé soustředění se nakonec povedlo, o čemž svědčí i slova zkušeného útočníka a od tohoto roku také trenéra. „Já měl radost především z toho, že celý program soustředěni kluky nadchnul, a že obtížná cvičeni a cviky, které dělali mnozí poprvé v životě, zvládli a navíc se u toho i dobře pobavili. Byl jsem velmi mile překvapen, jak na náročný program reagovali a jak se během tří dnů dokázali naučit opravdu složité věci. Jen jsem se utvrdil v tom, že pokračovaní naší školy bude mít velký přínos pro malé talenty,“ dodává spokojeně čtyřnásobný mistr české nejvyšší soutěže.

Tomáš Bečka