HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.09.2012 | Tomáš Bečka, foto: Lucie Hunalová | A-tým

Těšil jsem se na setkání s bývalými spoluhráči, svěřil se Martin Mařík


7. 3. 2010. Datum, kdy Martin Mařík naposledy oblékl pelhřimovský dres. Dnes již jindřichohradecký střelec pomohl v minulosti dvakrát Táboru k postupu do vyšší ligy, nejprve do první a poté do druhé. Letos však za Kohouty nenastoupil kvůli pracovní vytíženosti. Poté však kývl na nabídku Vajgaru, a tak se mohl ve třetím kole představit pelhřimovskému publiku.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 2:3 sn

Jak byste zhodnotil zápas proti Spartaku?

Byl to pěkný a zajímavý zápas. Myslím, že i divákům se hokej musel líbit. Šance byly na obou stranách a i mě osobně se hrálo velmi dobře, takže s utkáním jsem velmi spokojený. Závěrečná dělba bodů je spravedlivá.

Šel jste i na samostatný nájezd. Plánoval jste zakončení mezi betony nebo se jednalo o improvizaci?

Od začátku jsem byl rozhodnutý, že vystřelím mezi nohy. Ale gólmanovi jsem to dal na hůl. A takto jsem si to nepředstavoval.

Naposledy jste nastoupil na tomto stadionu v březnu 2010. Těšil jste se na tento zápas?

O tomto zápase jsem přemýšlel. Byl jsem především zvědavý na to, kolik přijde lidí. Také jsem se těšil na setkání s bývalými spoluhráči. Na kluky, kteří zde hráli a stále hrají, a že si řekneme alespoň „ahoj.“ Takže jsem rád, že jsem se tady ukázal.

Na koho a na co nejraději vzpomínáte z dob působení v Pelhřimově?

Vždy jsem tady byl rád v partě. Všude se najdou dobří kluci, ale tady jsem hrál obzvlášť rád s tím týmem, který zde tenkrát nastupoval.

A jak hodnotíte působení ve Spartaku ze svého osobního pohledu?

Toto by měli zhodnotit asi jiní lidé. Ale myslím, že se mi zde nějaká utkání povedla. Doufám, že jsem tady odvedl dobru práci, a že diváci i vedení mělo dobrý pocit z toho, jak jsem tady hrál.

Minulou sezonu jste pomohl Táboru k postupu do druhé ligy. Jak jste si užíval celý postup a následné oslavy?

Oslavy jsem si užíval nejen já, ale i celý tým. A velmi mohutně. Bylo to příjemné, hlavně kvůli fanouškům, kteří si v Táboře druhou ligu zaslouží. Proto byl postup super. Ačkoli jen z kraje do druhé ligy, tak i přesto je to vizitka úspěchu. Oslavy byly patřičně veselé, jak se sluší a patří (úsměv).

Avšak letos za Kohouty nenastupujte. Co se stalo?

Důvodů je více. Hlavní byl ten, že se snažím změnit práci a chtěl bych jít do Prahy. Proto jsem nevěděl, jestli se budu moci hokeji stále věnovat. Ani jsem neuvažoval, že budu pokračovat. Ale nakonec mě oslovil Vajgar a já si tedy řekl, že angažmá v Hradci zkusím.

Máte pro letošní ročník osobní cíle?

Podávat stále dobré hokejové výkony. Nevím, jak dlouho v Hradci vydržím. Od toho se bude vše vyvíjet. Ale po dobu, co jsem zde, chci týmu co nejvíce pomoci.

Jak zatím hodnotíte kádr Hradce?

Kádr je stabilní, navíc doplněný o mladé kluky z Českých Budějovic. Takže máme na to, abychom hráli ve vyšších patrech tabulky.

Tomáš Bečka, foto: Lucie Hunalová