HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

První trénink byl pro mě očistec, prozradil Tomáš Plachý


Při prvním tréninku na ledové ploše si navlékl červený dres ve znamení toho, že i letos bude po boku Martina Tecla a Jana Hrbatého tvořit první útočnou řadu pelhřimovského Spartaku. Tomáš Plachý nastoupil naposledy před zraky domácích fanoušků 29. ledna, kdy jeho tým nestačil na Hodonín. Poté už jen laboroval se zraněními, která ho trápila od poloviny ročníku. Teď se znovu pokouší zahojit všechny rány a pomoci Spartaku k co nejlepším výsledkům.

Jaký byl Tvůj první trénink na ledě?

Jedním slovem těžký. Byl měsíc pauzy a já jsem si dal vyloženě pauzu se vším všudy. Takže to dnes byl pro mě docela očistec.

Netěšil ses na led dvakrát víc než ostatní? Protože minulou sezonu Tě pronásledovala řada zranění.

Natěšený jsem byl, to je jasné. Ale stále jsem v očekávání, co poraněná noha vydrží a co se postupem času ukáže. Sice to zahojené je, ale pořád z toho mám trošku obavy.

Takže máš stále v podvědomí to, že by se mohlo opět něco stát?

Samozřejmě to v hlavě mám, protože tříslo je hodně náchylné. Snažím se ze začátku moc nebláznit, jít do všech situací pomaleji, opatrněji a uvidíme, co noha snese.

Musel si mít kvůli zranění nějak poupravenou letní přípravu či individuální plán?

Léto bylo složitější, protože jsem měl komplikace s břišními úpony a s dalšími břišními svaly, tudíž to bylo trošku obtížnější. Jinak vše probíhalo tak jako každý rok.

Každý hokejista si po prvním tréninku postěžuje na všechny přitahovače, které jsou namoženy z nového pohybu. Jak to vnímáš Ty?

Je to jiný pohyb, a tudíž všechno hodně bolí. Prostě když má člověk něco natrénováno, tak to bolí úplně jinak.

V přípravě tým čeká deset zápasů. Těšíš se na ně a na jakého soupeře nejvíce?

Na zápasy se samozřejmě těším, ale přiznám se, že ani neznám všechny soupeře, takže nevím, na koho se mám těšit nejvíce (úsměv). Každopádně půjdeme do zápasu jako do každého. V této fázi je důležité se rozehrát a hlavně se nezranit. To je důležité, ne jestli přijede ten nebo ten soupeř.

Do této sezóny jde Spartak s opravdu silným útokem. Jak vnímáš sílu tohoto mužstva?

Pokud se nám podaří sehnat ještě jednoho či dva zkušené beky, tak si myslím, že bychom mohli být velice silný manšaft. Protože nové hráči, kteří před sezonou přišli, hodnotím jako hodně velké posily a tento ročník by mohl být super.

Tomáš Bečka