HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.07.2012 | Tomáš Bečka | Mládež

Víkendové soustředění v Pacově


Před týdnem absolvovali žáci Spartaku Pelhřimov víkendové soustředění v Pacově. Během této doby hokejisté pilně trénovali na nový ročník. Prošli si nejrůznějšími cvičeními, která měla ještě více zlepšit dovednosti jednotlivých hráčů. „Řekl bych, že děti podávaly v Pacově ještě lepší výkony než na minulém soustředění,“ pochvaloval si trenér Petr Simandl.

Od 23. - 24. června se konalo v Pacově soustředění žákovských kategorií Spartaku Pelhřimov. Během červnového víkendu hráči prošli mnoha činnostmi, které zdokonalily jejich schopnosti. „Řekl bych, že děti v Pacově podávaly ještě lepší výkony než na minulém soustředění. Intenzivní letní příprava je v tomto směru znát,“ sdělil Simandl, jehož svěřenci absolvují tři tréninky týdně a navíc se zúčastnili i soustředění.

Trenér Simandl si nemohl podmínky v Pacově vynachválit. „V Pacově je moc pěkné sportoviště, kde nám vycházejí při konání těchto soustředění maximálně vstříc. Ubytování je v blízkosti sportoviště, takže není problém rozdělit trénink do menších částí. Děti si tak mohou pravidelně odpočinout a nabrat nové síly.“

Poslední trénink mimo led měli nejmladší hokejisté ve čtvrtek 28. června. Poté je čeká několik dní volna a 5. července je čeká první trénink na ledě. „Od 17. – 19. července budou navíc děti rozděleny do dvou turnusů v hokejové škole pana Čaply v Pelhřimově, tudíž ani o prázdninách nebudou hráči bez tréninků,“ říká spokojeně Petr Simandl. Minulý ročník byla pelhřimovská mládež velmi úspěšná. Bude i tato sezóna medailově bohatá? „K nadcházející sezóně bych se zatím nechtěl vyjadřovat, protože je zde mnoho nových dětí, které ještě na ledě netrénovalo,“ pověděl pelhřimovský trenér.

V samém závěru celého soustředění byly vyhlášeny tři děti, jenž byly podle trenérů nejpilnější. Toto ocenění získal Petr Hrdlička, Filip Hájek a Robert Váňa.

Pavel Simandl pod drobnohledem trenéra

Zleva: Zuzana Simandlová, Radek Vácha, Martin Bartoška, Pavel Pulda, Petr Hrdlička a trenér Jiří Kubát

Zde si můžete prohlédnout fotografie ze soustředění v Pacově.

Tomáš Bečka