HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.06.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Do Pelhřimova přicházejí tři nové posily


Spartak Pelhřimov hlásí tři nové posily. Nejzvučnějším jménem je bezesporu Ivan Padělek. Po sezóně 2010/11, kdy hrál první ligu za Tábor, se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Ovšem ani v osmatřiceti letech neztratil chuť do hokeje a příští ročník bude oblékat pelhřimovský dres. Další nová posila v sestavě Spartaku je Libor Bezděk. Ten již s týmem absolvoval přípravný turnaj ve Francii, po kterém i nadále bude součástí pelhřimovské kabiny. A do třetice opět hráč do ofenzivy. Martin Jelínek přichází do Pelhřimova z Havlíčkova Brodu.

Spartak Pelhřimov k tomuto týdnu splatil veškeré závazky, jenž měl k městu Pelhřimov. Poté se naskytla příležitost přijmout do svého kádru nové hráče. Zde je krátké představení třech nových posil.

Jednoznačně největší posilou pro letošní ročník je Ivan Padělek (37). Jihlavský odchovanec má zkušeností na rozdávání. Během své kariéry oblékal dres Dukly Jihlava, Vítkovic, Třince, Vsetína, Plzně, Brna či Tábora. Dokonce se vydal i na zahraniční angažmá do ruské superligy, kde nastupoval za Amur Chabarovsk, ve kterém dnes působí například bronzový medailista z letošního mistrovství světa Jakub Petružálek. Ve Spartaku má zkušený matador smlouvu na jeden rok.

Dalším velkým jménem v útočných řadách bude Libor Bezděk (24). Pelhřimovský odchovanec už v juniorské kategorii nastupoval za Duklu Jihlava, ze které se prodral až do juniorského týmu Liberce či Třince. Premiérový start v první lize si připsal za Vrchlabí. Poté se vrátil zpět do Jihlavy, odkud vypomáhal Velkému Meziříčí. Šikovný forvard nastoupil za Spartak naposledy v sezóně 2009/10. Tenkrát si připsal dva starty, ve kterých zaznamenal jeden gól. Ale ani jeho přítomnost nepomohla Spartaku do play-off. Bezděk má v Pelhřimově podepsanou smlouvu na jeden rok s dodatkem, že v případě potřeby bude vypomáhat v Jihlavě formou střídavých startů.

Poslední útočník, jenž má posílit přední řady, je Martin Jelínek (19). Taktéž pelhřimovský odchovanec začínal svou kariéru na místním stadionu, odkud se vydal do Havlíčkova Brodu. Hbitého útočníka poznali fanoušci již minulou sezónu, kdy červenobílý dres oblékl čtyřikrát díky střídavým startům z tábora Rebelů. Smlouvu má taktéž na jeden rok.

Příchod Ivana Padělka a Libora Bezděka má pozitivní dopad i na mládež. Zkušený extraligový matador bude pomáhat Petru Simandlovi při trénování žáků první a druhé třídy. Bezděk bude s Jiřím Kubátem připravovat hokejisty třetí třídy. Díky působení těchto ostřílených hráčů je dokonce možné, aby každý malý hokejista piloval své dovednosti individuálně právě s některým z těchto borců.

K drobné změně dojde i na trenérské lavičce. Novými asistenty Martina Melouna se stanou Martin Tecl a Ivan Padělek, kteří ovšem nebudou stát s hlavním trenérem na lavičce, ale budou mít status hrajícího asistenta.

Použité foto: hcdukla.cz, hc-kometa.cz, hcrebel.cz, hokejportal.cz

Tomáš Bečka