HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.06.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

První přípravný zápas sezóny Spartak zvládl


Ve středu 30. května odcestovali hokejisté Spartaku na soustředění do Francie a hned následující den se postavili k prvnímu zápasu. Od devíti hodin večer nastoupili v Charleville proti maďarskému Debrecenu. Hned od začátku zápasu diktovali svěřenci trenéra Petra Simandla tempo hry a po zahajovací třetině vedli 2:0. Celé utkání nakonec dotáhli do vítězného konce, a to poměrem 6:3.

Pelhřimovské bruslaře čekalo první utkání v sezóně a jejich soupeřem byl Debrecen z Maďarska. Dvouměsíční pauza, kdy hráči nebyli na ledě, byla ze začátku znát. Po pěti minutách se nám povedl vytvořit tlak, ze kterého se povedly dát dva góly. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, s čímž jsme nebyli příliš spokojeni. Především nás trápilo velké neproměňování šancí. Proto jsme ve třetí třetině zjednodušili hru, z čehož vyplynula naše jasná výhra, okomentoval trenér Simandl ve zkratce celý zápas.

Borci v červených dresech neměli výraznější problém přehrávat maďarského soupeře. I v oslabení si dokázali vytvořit několik šancí, ovšem problém byl v proměňování těchto příležitostí. „Snažili jsme nabádat hráče k častější střelbě. Navíc do třetí třetiny vyměnil soupeř gólmana, takže pokyn k častější střelbě byl ještě vyšší,“ prozradil Simandl recept na čtvrtečního soupeře.

O víkendu se chystá v Chalons velký turnaj, kterého se účastní i bruslaři Spartaku. Pelhřimovský celek se před začátkem šampionátu rozdělí na dvě mužstva. Jeden se potká ve skupině s maďarským Debrecenem, Orlem z Ruska a domácím Chalons. Druhý tým bude soupeřit s Reims, Champigny a slovenskou Nitrou. Jaké má Petr Simandl výhlídky pro tento turnaj? „Předpokládám, že budeme bojovat o první místa,“ neskrývá ambice Simandl, který pouze pro tento turnaj nahradil Martina Melouna.

Tomáš Bečka