HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Vstřelený gól je pro mě satisfakcí, prozradil po utkání Votápek


Včerejší zápas měl několik hrdinů. Mezi největší patří brankář Daniel Dolejš, který svými zákroky podržel tým v klíčových minutách, Martin Hadrava, jenž si připsal čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Třetí hvězdou se stal Petr Votápek. Mladý útočník byl na ledě u všeho důležitého. První gól sám dal, na dva přihrál a při dalších dvou trefách se taktéž ocital na ledě. Po hluchém období tak opět prožil povedený zápas, při kterém si mimo defenzivních povinností užil i skandování svého jména po vstřelené brance.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOL 5:3

První třetinu měli více navrch hosté z Kolína, ale gólu se nedočkali. Zejména díky skvěle chytajícímu Dolejšovi, který přiváděl kolínské střelce k zoufalství. „Hlavně jsme nechtěli dostat gól jako první. Ovšem ve druhé třetiny nám stejně Kolín vstřelil první branku. Ale nutno dodat, že nebýt Dáni, tak by bylo v první třetině rozhodnuto. Celou sezónu nás drží a dnes to jen potvrdil,“ vysekl jednadvacetiletý útočník poklonu brankářské jedničce týmu.

Jenže ve druhé periodě se Kozlové v rozmezí tří minut prosadili hned dvakrát. „Bohužel jsme nedokázali chytit začátek, když jsme dostali dva rychlé góly po našich chybách. Ale nic jsme nezabalili. Řekli jsme si, že do třetí třetiny půjdeme naplno a vyplatilo se,“ vykládal člen druhé řady po nedělním utkání.

Naposledy se prosadil dravý forvard za pelhřimovské bravy 7.12. v derby se Žďárem nad Sázavou. Dvanáct utkání, ve kterých vyšel naprázdno. Až ve včerejším souboji to vyšlo. Běžela 32. minuta a po střele švihem z pravého kruhu vybuchl na stadionu gejzír radosti. „Puk se ke mně odrazil a já jsem jen zavřel oči. Napálil jsem kotouč na bránu, který naštěstí skončil až v síti,“ ulevil si Votápek, jenž se poslední dva měsíce střelecky trápil. „Poslední dobou jsem byl nešťastný, protože se mi nedařilo proměňovat tutové šance, což mě hodně mrzelo,“ přiznal pelhřimovský odchovanec. I při střetnutí s Kolínem nepřetavil v gól tutovou šanci, když v bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou bránu. „Doteď nechápu, jak jsem to mohl nedat,“ hledal jen stěží slova kolem této situace.

Votápek tedy prolomil nejen své, ale i týmové střelecké trápení. Navíc si poctivý útočník připsal dvě asistence. „Určitě je to pro mě satisfakcí. Jsem za body rád a konečně to ze mě spadlo,“ ulevil si poté, co se mu konečně podařilo prolomit střeleckou krizi.

Hráči Spartaku šli do utkání s čistou hlavou. S vědomím, že neměli co ztratit a uvolněným stylem si došli pro tři body „Myslím, že v době, kdy se nám nedařilo, jsme chtěli až moc. Ale dnes jsme nebyli nijak svázáni a to se projevilo i na hře. Konečně se k nám přiklonilo i štěstí a vstřelili jsme více než dvě branky,“ řekl spokojeně na závěr rozhovoru Petr Votápek.

Tomáš Bečka