HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Dolejš vyhrál hlasování o hráče měsíce prosince


I v předchozím měsíci jste měli možnost zvolit si nejlepšího hráče měsíce. V prosinci se vám nejvíce líbil mladý gólman Daniel Dolejš. V posledním měsíci roku sehrál Spartak šest utkání a polovinu z nich vyhrál. Havlíčkobrodský nastoupil ve třech zápasech a vždy vychytal pro svůj tým tři body. Proto mu přišlo celkem 220 hlasů. Na druhé pozici se umístil Martin Hadrava, který si za tři branky a stejný počet asistencí vysloužil 122 hlasů. Třetí místo obsadil minulý vítěz Adam Rašner.

Prosinec byl měsíc, ve kterém se pelhřimovští hráči vzpamatovávali ze šňůry pěti proher v řadě, kterou si připsali v listopadu. Hned na první pokus, druhého prosince, byla série proher prolomena na ledě Chotěboře. Další zápas, jak se později ukázalo, byl vrcholem celého měsíce. Pelhřimov si v derby se Žďárem nad Sázavou počínal suverénně a jasně svého soka předčil. „Určitě náš nejlepší zápas. Všichni předvedli výborný a kompaktní výkon, po kterém jsme zaslouženě vyhráli 6:1,“ má jasno sedmnáctiletý brankář.

Jenže pak odcestoval Melounův výběr na led Hodonína, odkud si odvezl deseti brankový příděl. Výsledky jak na houpačce pokračovali i v dalších střetnutích. Proti Kutné Hoře vydolovali domácí důležité tři body za výhru 3:1. Na dlouhou doby byla tato výhra poslední. Z ledu neoblíbeného Kolína si Spartak odvezl prohru 1:5. V posledním zápase roku padl Pelhřimov až po samostatných nájezdech s Jindřichovým Hradcem. „Začátek prosince byl super. Třikrát jsme vyhráli a předchozí krize byla zažehnána. Jenže pak se opět začalo prohrávat. Nakonec jsme celkem sedmkrát v řadě prohráli, což opravdu moc,“ je si vědoma brankařská jednička Spartaku.

Prohry měly jednoho společné jmenovatele. Zranění. Ty skosili polovinu mužstva včetně nejlepšího hráče Plachého. „Nemáme tolik široký kádr, takže je hodně znát, když ze sestavy vypadnou dva, natož tolik hráčů. A v případě Pláška (Tomáš Plachého – pozn. autora) to platí dvojnásob, on je skutečný tahounem týmu,“ prozradil brankářský talent.

Celkově si tedy Dolejš za své výkony v posledním měsíci roku 2011 vysloužil úctyhodných 220 hlasů. „Samozřejmě je toto ocenění příjemné a chtěl bych za to fanouškům moc poděkovat,“ vzkazuje Daniel Dolejš.

Poř.       Hráč	       Počet bodů	
1.	Dolejš Daniel	   220
2.	Hadrava Martin	   122
3.	Rašner Adam	   113
4.	Hadrava Marek	    97
5.	Kubát Jiří          85
6.	Kasalý Dominik	    80
7.	Plachý Tomáš	    62
8.	Čekal Jan           47
9.	Hrbatý Jan 	    44
10.	Tecl Martin	    38

Tomáš Bečka